Sumnja postoji: Otac čeka istinu

Četiri godine prošle su od smrti Luke Jovanovića, mladića kojeg je prema sudskoj presudi na Brankovom mostu kolima udario Marko Milićev, a zatim pobegao u Kinu.

Srbija 28.07.2018 | 07:35
Sumnja postoji: Otac čeka istinu
Godinu dana posle saobraćajne nesreće Milićev je osuđen na četiri i po godine zatvora, a postoji mogućnost da bude pušten na slobodu i pre isteka kazne. Četiri godine kasnije ipak, nisu sve sumnje otklonjene.

Da je živ Luka bi sada imao 25 godina. Bez mnogo ljudi i bliceva foto-aparata, najuža porodica na Bežanijskom groblju obeležila je četvrtu godinu od Lukine smrti.

Iako je sud utvrdio ko je ubica i osudio ga, otac Luke Jovanovića kaže da ima razlog zbog čega sumnja u zvaničnu verziju.

“Evo četvrtu godinu čekam da mi se kaže kompletna istina. Imam razlog za sumnju. Ovih dana sam pozvan od mnogo ljudi, koji su zainteresovani, ali i ja i dalje ne znam ko je vlasnik auta i šta se zaista desilo”, kaže Bojan Jovanović, otac Luke Jovanovića.

Kobne noći Luka je sa prijateljima izašao u provod. Sve bi možda moglo da bude drugačije da se stari automobil u kome je Luka bio sa drugovima nije pokvario, a vozač Kantrimena bio oprezniji.

Sabraćajna nesreća u kojoj je poginuo tada 21-godišnji Luka Jovanović dogodila se u noći 25. jula, na samom kraju Brankovog mosta. On je tada sa svojim prijateljima gurao pokvarenu ladu, kada je na njega naleteo vozač kantrimena, koji se nije zaustavio, već pobegao sa mesta nesreće.

I od tada počinje borba za pravdu. Zahtevajući da država pronađe krivca Lukin otac izlazi na most držeći sliku. Ubrzo su se pridružili i Lukini prijatelji.



Najviši policijski zvaničnici obećali su im da će slučaj biti rešen. U moru nelogičnosti, nije objašnjeno zbog čega je prvobitni snimak kantrimena za koji se tvrdilo da je mladić njem udaren, zamenjen drugim, na kojem se vidi automobil druge boje.

Ipak, nedugo zatim, otkriveno je daje vozač kantrimena Marko Milićev. Mesec i po kasnije uhapšen je i izručen iz Kine.

Snimak sa mobilnog telefona jedne od devojaka koja je kobnog trenutka navodno bila u kantrimenu jedan je od dokaza protiv Milićeva. Zbog toga što nisu prijavile slučaj policiji dvojke iz vozila su uz priznanje krivice osuđene na kazne kućnog pritvora.

Milićevljev kum osuđen je na godinu dana zatvora zbog pomaganja u bekstvu. Auto smrti nikada nije pronađen, a Marko Milićev osuđen je na četiri i po godine. Posle dve trećine odslužene kazne uputio je molbu Trećem osnovnom sudu za uslovni otpust.

“Da li je on zaslužio sve to. Ne samo ponašanjem. Setite se šta je bilo na početku. Bežanje, negiranje. I dan danas ne znamo puno stvari. On ni dan danas ne želi da kaže kome je vratio auto. Čiji je auto bio. Međutim, ništa me ne čudi, može od da izađe, verujem i da hoće”, kaže Bojan Jovanović, otac Luke Jovanovića.

Odluku o tome da li će pustiti Milićeva na uslovnu slobodu, Treći osnovni sud u Beogradu trebalo bi da donese 8. avgusta.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Soko banja

28.07.2018 05:45

Sudije, tužioci najveći lopovi i prevaranti....

ODGOVORITE
Name

Dno je dotaknuto

28.07.2018 08:46

Zaista je strašno i potresno na koji je način ugašen ovako mlad život., na pravdi Boga-bahatošću nadobudnih i silnih. Ovakva kazna je smiješna, a roditelji će biti ožalošćeni do kraja života. Činjenica je da Zakoni postoje, međutim način primjene istih devalvira vjeru u sistem, u sve...

ODGOVORITE
Name

Vuper

28.07.2018 20:10

Pa pisale su novine i koje vozio i ciji je auto. Stefanovic se hvalio da je sve otkriveno. Da je vozacoti so u ameroku pa i muz za njom. ali je sve spusteno na zaborav

ODGOVORITE