РУС: ЦСКА освојио Суперкуп!

ЦСКА је махер за Суперкуп! Првенац момка из Владикавказа и два и по сата лошег фудбала! Армејци узели први трофеј.

Фудбал 27.07.2018 | 23:27
РУС: ЦСКА освојио Суперкуп!
Први трофеј у сезони руског клупског фудбала иде – московском ЦСКА!

После два и по сата прилично лошег фудбала у Нижњем Новгороду један гол одлучио је питање освајача Суперкупа Русије! Московски великан, који је за зеленим столом добио прилику да се бори за пехар, савладао је актуелног руског шампиона Локомотиву резултатом 1:0 (0:0) и то тек поготком у 106. минуту...

Једини гол на сусрету постигао је 20-годишњи момак из Владикавказа Кетаг Косонов, коме је то био први званични гол у сениорској каријери и дресу Армејаца. И то у деветом наступу у такмичарским мечевима.

Гол је пао после велике гужве у казненом простору Локомотиве и помало неспретне акције ЦСКА и још горе реакције комплетне одбране владајућег првака Русије. Косонов је стигао до лопте после одбитка, одлучио да припуца, а онда се лопта кроз шуму ногу провукла иза леђа голмана Гиљермеа, који је узалуд тражио од помоћног судије офсајд позицију Витиња.

ЦСКА је тако стигао до седмог пехара Суперкупа Русије од 2003. године, највише од свих клубова у том периоду, а Локомотива је утакмицу завршио с играчем мање пошто је Соломон Кврквелија зарадио директни црвени картон због неспортског понашања.

РУСИЈА - СУПЕРКУП

Локомотива - ЦСКА 0:1 (0:0)
/Косонов 106/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар