RUS: CSKA osvojio Superkup!

CSKA je maher za Superkup! Prvenac momka iz Vladikavkaza i dva i po sata lošeg fudbala! Armejci uzeli prvi trofej.

Fudbal 27.07.2018 | 23:27
RUS: CSKA osvojio Superkup!
Prvi trofej u sezoni ruskog klupskog fudbala ide – moskovskom CSKA!

Posle dva i po sata prilično lošeg fudbala u Nižnjem Novgorodu jedan gol odlučio je pitanje osvajača Superkupa Rusije! Moskovski velikan, koji je za zelenim stolom dobio priliku da se bori za pehar, savladao je aktuelnog ruskog šampiona Lokomotivu rezultatom 1:0 (0:0) i to tek pogotkom u 106. minutu...

Jedini gol na susretu postigao je 20-godišnji momak iz Vladikavkaza Ketag Kosonov, kome je to bio prvi zvanični gol u seniorskoj karijeri i dresu Armejaca. I to u devetom nastupu u takmičarskim mečevima.

Gol je pao posle velike gužve u kaznenom prostoru Lokomotive i pomalo nespretne akcije CSKA i još gore reakcije kompletne odbrane vladajućeg prvaka Rusije. Kosonov je stigao do lopte posle odbitka, odlučio da pripuca, a onda se lopta kroz šumu nogu provukla iza leđa golmana Giljermea, koji je uzalud tražio od pomoćnog sudije ofsajd poziciju Vitinja.

CSKA je tako stigao do sedmog pehara Superkupa Rusije od 2003. godine, najviše od svih klubova u tom periodu, a Lokomotiva je utakmicu završio s igračem manje pošto je Solomon Kvrkvelija zaradio direktni crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

RUSIJA - SUPERKUP

Lokomotiva - CSKA 0:1 (0:0)
/Kosonov 106/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar