Дани одлуке за Аксела Витсела...!

Све ће бити познато по повратку са одмора. . .

Фудбал 30.07.2018 | 00:00
Дани одлуке за Аксела Витсела...!
Кинеска авантура Аксела Витсела биће завршена овог лета.

Данима уназад белгијски везиста налази се на великој раскрсници између Париза и Дортмунда, а пред њим сада су дани великих одлука.

Повратак у Европу је реалност. У Кини се лудо провео, зарадио од Тјенђин Кванжана бруталних 18.000.000 евра за годину дана и сада је спреман да се поново озбиљно посвети фудбалу на Старом континенту. Писало се и раније о клинчу Дортмунда и Пари Сен Жермена, поодмаклим преговорима са људима из Вестфалена и готово лудачкој жељи челника француског шампиона да га виде на Парку принчева.

Цена од 20.000.000 евра није спорна. Спорна је његова плата, коју смо поменули. Дортмунд нема ту финансијску моћ да Витселу да готово нестварне услове за европске стандарде и плату којом могу да се подиче само пробрани асови. Мада ПСЖ то може, сигурно му неће дати толико и тога је Витсел свестан. Као и чињенице да ће морати да спусти своје захтеве, вероватно и за више од пола. Због тога је Витсел у пат позицији.

Иако му је Дортмунд дражи и ближи због традиције и мањег притиска, са Пари Сен Жерменом би се нашао усред пројекта који гарантује борбу за све трофеје, па и у теорији за толико чекану Лигу шампиона, која се у Паризу чека тако дуго.

ПСЖ је због Витсела наводно потпуно одустао од куповине Џерома Боатенга јер у клубу желе да још једном прегледају тржиште и нађу право појачање у вези. Штопер, изгледа, више није приоритет, о чему сведочи и Екип.

Витсел ће одлуку донети врло брзо. Наводно, већ је обавестио челнике Тјенђина да жели да иде. Заправо, све ће бити познато док се буде вратио са одмора, на који је отишао после завршених обавеза са репрезентацијом Белгије на Мундијалу у Русији.

БВБ или ПСЖ?

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар