Dani odluke za Aksela Vitsela...!

Sve će biti poznato po povratku sa odmora. . .

Fudbal 30.07.2018 | 00:00
Dani odluke za Aksela Vitsela...!
Kineska avantura Aksela Vitsela biće završena ovog leta.

Danima unazad belgijski vezista nalazi se na velikoj raskrsnici između Pariza i Dortmunda, a pred njim sada su dani velikih odluka.

Povratak u Evropu je realnost. U Kini se ludo proveo, zaradio od Tjenđin Kvanžana brutalnih 18.000.000 evra za godinu dana i sada je spreman da se ponovo ozbiljno posveti fudbalu na Starom kontinentu. Pisalo se i ranije o klinču Dortmunda i Pari Sen Žermena, poodmaklim pregovorima sa ljudima iz Vestfalena i gotovo ludačkoj želji čelnika francuskog šampiona da ga vide na Parku prinčeva.

Cena od 20.000.000 evra nije sporna. Sporna je njegova plata, koju smo pomenuli. Dortmund nema tu finansijsku moć da Vitselu da gotovo nestvarne uslove za evropske standarde i platu kojom mogu da se podiče samo probrani asovi. Mada PSŽ to može, sigurno mu neće dati toliko i toga je Vitsel svestan. Kao i činjenice da će morati da spusti svoje zahteve, verovatno i za više od pola. Zbog toga je Vitsel u pat poziciji.

Iako mu je Dortmund draži i bliži zbog tradicije i manjeg pritiska, sa Pari Sen Žermenom bi se našao usred projekta koji garantuje borbu za sve trofeje, pa i u teoriji za toliko čekanu Ligu šampiona, koja se u Parizu čeka tako dugo.

PSŽ je zbog Vitsela navodno potpuno odustao od kupovine Džeroma Boatenga jer u klubu žele da još jednom pregledaju tržište i nađu pravo pojačanje u vezi. Štoper, izgleda, više nije prioritet, o čemu svedoči i Ekip.

Vitsel će odluku doneti vrlo brzo. Navodno, već je obavestio čelnike Tjenđina da želi da ide. Zapravo, sve će biti poznato dok se bude vratio sa odmora, na koji je otišao posle završenih obaveza sa reprezentacijom Belgije na Mundijalu u Rusiji.

BVB ili PSŽ?

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar