Од оне тегле мајонеза, на голу Челсија нема Енглеза!

Прошло је 25 година од када је Енглез био стандардан међу стативама на "Бриџу". То би ускоро могло да се промени.

Фудбал 29.07.2018 | 23:30
Од оне тегле мајонеза, на голу Челсија нема Енглеза!
Растанак са Тибом Куртоом могао би да доведе првог Енглеза на гол Челсија после паузе од 25 година.

Још од кад је Дејв Бисент на лето 1993. испустио два килограма тешку стаклену теглу мајонеза и повредио тетиву палца десне ноге, због чега се тадашњи менаџер Глен Ходл трајно одлучио за Дмитрија Карина, на головима подно трибина "Стамфорд бриџа" није стајао енглески чувар мреже.

Бар не као прва опција, утолико што је Кевин Хичкок био верна резерва плејади странаца током својих 13 година у клубу (1988-2001).

Совјетски, а потом и руски репрезентативац Карин "изнео" је 90-е, све до доласка холандског "брке" Еда Де Хуја на лето 1997. године. Њега је релативно брзо "сменио" италијански интернационалац Карло Кудићини, који је боравио на "Бриџу" од 1999. до 2009. мада је других пет година био резерва неприкосновеном Петеру Чеху (2003-15).

Мало године, мало квалитет високог Куртое, натерали су Чеха на прелазак у редове великог ривала Арсенала, након чега су рукавице припале незадовољном Белгијанцу. И док је Куртоа био повређен током сезоне 2015/16, одмењивао га је репрезентативац Босне и Херцеговине, Асмир Беговић.

Међутим, сада, када се власник Роман Абрамович изгледа заситио изјава репрезентативца Белгије о томе како због породице жели да се врати у Шпанију (читај: потпише за Реал Мадрид), појавила се могућност да последња препрека испред мреже "плаваца" после две и по деценије поново буде Енглез.

Судећи према сазнањима "Скy Спорта", Абрамович је кренуо у иницијативу за трансфер Џордана Пикфорда, али то неће бити нимало лако јер га је Евертон довео из Сандерленда за 30 милиона евра пре само годину дана. У исто време, ова "препродаја" репрезентативца "албиона" није немогућа уколико се у обзир узме трансфер политика клуба са "Гудисона" и повремене галантне куповине руског бизнисмена.

Раније ове недеље британски медији пренели су да су голман Лестера, Каспер Шмајхел и Џек Батланд из Стоука кандидати Челсија, али да је Пикфорд ипак прва жеља лондонског клуба.

Евертон ће вероватно покушати да задржи играча за којег је Сандерленду прошлог лета платио 30 милиона евра и који је с репрезентацијом Енглеске стигао до полуфинала Светског првенства. Пикфорд је прошле сезоне проглашен најбољим играчем Евертона, а у гласању су учествовали и навијачи и његови саиграчи.

Ливерпул је "украо" Челсију голмана Роме Алисона Бекера, који је био први избор новог тренера Мауриција Сарија, али је сада Пикфорд прва опција. Борд директора Челсија тек би требало да контактира Евертон, а до сада се клубови нису изјашњавали.

Претпоставља се да ће Куртои бити дозвољено да напусти Стамфорд Бриџ овог лета, иако има уговор на још годину дана у Челсију. Белгијски голман рекао је да је спреман да остане до краја уговора и следећег лета оде као слободан играч.

Сари је рекао новинарима да жели да разговара са Куртоом пре доношења било какве одлуке. Голман ће се у понедељак прикључити тренингу Челсија, након што се врати са одмора, после учешћа на Светском првенству у Русији са репрезентацијом Белгије.

Куртоа ће на лето 2019. постати слободан играч и већ наредне зиме бити у прилици да потпише за клуб у ком жели да настави каријеру, због чега су на "Бриџу" одлучили да, ипак, размотре могућност његовог трансфера.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар