Od one tegle majoneza, na golu Čelsija nema Engleza!

Prošlo je 25 godina od kada je Englez bio standardan među stativama na "Bridžu". To bi uskoro moglo da se promeni.

Fudbal 29.07.2018 | 23:30
Od one tegle majoneza, na golu Čelsija nema Engleza!
Rastanak sa Tibom Kurtoom mogao bi da dovede prvog Engleza na gol Čelsija posle pauze od 25 godina.

Još od kad je Dejv Bisent na leto 1993. ispustio dva kilograma tešku staklenu teglu majoneza i povredio tetivu palca desne noge, zbog čega se tadašnji menadžer Glen Hodl trajno odlučio za Dmitrija Karina, na golovima podno tribina "Stamford bridža" nije stajao engleski čuvar mreže.

Bar ne kao prva opcija, utoliko što je Kevin Hičkok bio verna rezerva plejadi stranaca tokom svojih 13 godina u klubu (1988-2001).

Sovjetski, a potom i ruski reprezentativac Karin "izneo" je 90-e, sve do dolaska holandskog "brke" Eda De Huja na leto 1997. godine. Njega je relativno brzo "smenio" italijanski internacionalac Karlo Kudićini, koji je boravio na "Bridžu" od 1999. do 2009. mada je drugih pet godina bio rezerva neprikosnovenom Peteru Čehu (2003-15).

Malo godine, malo kvalitet visokog Kurtoe, naterali su Čeha na prelazak u redove velikog rivala Arsenala, nakon čega su rukavice pripale nezadovoljnom Belgijancu. I dok je Kurtoa bio povređen tokom sezone 2015/16, odmenjivao ga je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Asmir Begović.

Međutim, sada, kada se vlasnik Roman Abramovič izgleda zasitio izjava reprezentativca Belgije o tome kako zbog porodice želi da se vrati u Španiju (čitaj: potpiše za Real Madrid), pojavila se mogućnost da poslednja prepreka ispred mreže "plavaca" posle dve i po decenije ponovo bude Englez.

Sudeći prema saznanjima "Sky Sporta", Abramovič je krenuo u inicijativu za transfer Džordana Pikforda, ali to neće biti nimalo lako jer ga je Everton doveo iz Sanderlenda za 30 miliona evra pre samo godinu dana. U isto vreme, ova "preprodaja" reprezentativca "albiona" nije nemoguća ukoliko se u obzir uzme transfer politika kluba sa "Gudisona" i povremene galantne kupovine ruskog biznismena.

Ranije ove nedelje britanski mediji preneli su da su golman Lestera, Kasper Šmajhel i Džek Batland iz Stouka kandidati Čelsija, ali da je Pikford ipak prva želja londonskog kluba.

Everton će verovatno pokušati da zadrži igrača za kojeg je Sanderlendu prošlog leta platio 30 miliona evra i koji je s reprezentacijom Engleske stigao do polufinala Svetskog prvenstva. Pikford je prošle sezone proglašen najboljim igračem Evertona, a u glasanju su učestvovali i navijači i njegovi saigrači.

Liverpul je "ukrao" Čelsiju golmana Rome Alisona Bekera, koji je bio prvi izbor novog trenera Mauricija Sarija, ali je sada Pikford prva opcija. Bord direktora Čelsija tek bi trebalo da kontaktira Everton, a do sada se klubovi nisu izjašnjavali.

Pretpostavlja se da će Kurtoi biti dozvoljeno da napusti Stamford Bridž ovog leta, iako ima ugovor na još godinu dana u Čelsiju. Belgijski golman rekao je da je spreman da ostane do kraja ugovora i sledećeg leta ode kao slobodan igrač.

Sari je rekao novinarima da želi da razgovara sa Kurtoom pre donošenja bilo kakve odluke. Golman će se u ponedeljak priključiti treningu Čelsija, nakon što se vrati sa odmora, posle učešća na Svetskom prvenstvu u Rusiji sa reprezentacijom Belgije.

Kurtoa će na leto 2019. postati slobodan igrač i već naredne zime biti u prilici da potpiše za klub u kom želi da nastavi karijeru, zbog čega su na "Bridžu" odlučili da, ipak, razmotre mogućnost njegovog transfera.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar