Обрт: Ливерпул нуди Грујићу нови уговор, а он неће?!

У Кардифу већ неко време чекају репрезентативца Србије, али се из свега може закључити да је управо он тај који разматра опцију трајног растанка са "редсима". Марко Грујић био је прво појачање Јиргена Клопа од доласка у Енглеску.

Фудбал 29.07.2018 | 23:15
Обрт: Ливерпул нуди Грујићу нови уговор, а он неће?!
Парадоксална ситуација.

Ливерпул намерава да продужи уговор са Марком Грујићем (22), који није сигуран да жели наставак сарадње, јер никако не успева да се наметне на "Енфилду", а везан је старим уговором до 2021. године.

Оно око чега се менаџер Јирген Клоп и његово прво појачање од доласка у Енглеску слажу је - повратак у Кардиф на још годину дана позајмице.

"Ливерпоол Ецхо" објавио је у петак да је бивши капитен Црвене звезде између позајмице у Кристал Паласу и Кардиф ситију изабрао ово друго, утолико што је добио уверење од менаџера Нила Ворнока да ће и у сезони 2018/19 имати улогу стартера.

С обзиром на то да је знатно оштрија конкуренција у везном реду "орлова" из Лондона, за које са успехом наступа још један српски репрезентативац Лука Миливојевић (27), Грујићева жеља да се врати у редове новог премијерлигаша сасвим је разумљива.

Генерално, позајмљени играчи увек су у хендикепу у односу на оне под уговором и ретко имају стандардно место у стартних 11, што се у неким случајевима решава стриктним договором између два клуба који подразумева и број утакмица или такмичарских минута за самог фудбалера.

Такав договор Ливерпул и Кардиф имали су пролетос у походу велшког тима ка Премијер лиги, међутим судећи према Ворноковој изјави - таква клаузула неће више бити неминовна.

"Ливерпул је јасан у намери да Марка пошаље на још једну сезону са нама и договор око тога већ постоји. У овом тренутку потребно је само још он да се сложи", рекао је Ворнок, а преноси "Ливерпоол Ецхо".

"Ливерпул жели да продужи уговор, али он тренутно није сигуран да ли то жели, јер и овако има још три сезоне пред собом", навео је Ворнок.

Ова изјава менаџера Кардифа довела је у питање недавно објављену листу фудбалера које је Ливерпул наводно "понудио на попусту" како би обезбедио новац за увелико остварене трансфере, а на којој се између осталих нашао и Грујић. Био је процењен на 22 милиона евра и означен као вишак, али изгледа да Ворнок има другачије информације.

"Причао сам с Марком недавно, обојица смо оптимисти по овом питању и надам се да ћемо знати више у наредних неколико дана. Уколико се буде одлучио на позајмицу, верујем да ће доћи код нас и да ће све препреке бити превазиђене. Било би сјајно имати га на располагању што пре, јер играмо са Бетисом већ у суботу. Он је приоритет за нас и бићу веома разочаран уколико га не добијем", рекао је Ворнок, иначе бивши дефанзивац Ливерпула.

Из његове изјаве, донекле, може се закључити да управо Грујић размишља о одласку из Ливерпула - али, за стално и да због тога оклева око две ствари које је Ворнок открио: продужетка сарадње и позајмице.

Могуће да је 190 центиметара високи везиста после свега 14 утакмица за први тим славног клуба одлучио да пређе у неки други клуб и "откочи" даљи развитак до пуног потенцијала наговештеног у црвено-белом дресу у периоду од 2014. до 2016. године (6 голова, 41 утакмица).

Клоп је ушао у Мелвуд тренинг центар у октобру 2015. и недуго затим обезбедио Грујићев трансфер за седам милиона, с тим да је Црвена звезда потом "вратила" милион евра енглеском клубу како би задржала капитена на позајмици до краја сезоне.

С обзиром на то да је финалиста Лиге шампиона у кратком периоду ангажовао и Набија Кеиту и Фабиња, којима је основна позиција дефанзивни везиста, мање-више је очигледно да се са Грујићем тренутно не рачуна.

Биће занимљиво видети шта ће бити његова наредна одлука.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар