Obrt: Liverpul nudi Grujiću novi ugovor, a on neće?!

U Kardifu već neko vreme čekaju reprezentativca Srbije, ali se iz svega može zaključiti da je upravo on taj koji razmatra opciju trajnog rastanka sa "redsima". Marko Grujić bio je prvo pojačanje Jirgena Klopa od dolaska u Englesku.

Fudbal 29.07.2018 | 23:15
Obrt: Liverpul nudi Grujiću novi ugovor, a on neće?!
Paradoksalna situacija.

Liverpul namerava da produži ugovor sa Markom Grujićem (22), koji nije siguran da želi nastavak saradnje, jer nikako ne uspeva da se nametne na "Enfildu", a vezan je starim ugovorom do 2021. godine.

Ono oko čega se menadžer Jirgen Klop i njegovo prvo pojačanje od dolaska u Englesku slažu je - povratak u Kardif na još godinu dana pozajmice.

"Liverpool Echo" objavio je u petak da je bivši kapiten Crvene zvezde između pozajmice u Kristal Palasu i Kardif sitiju izabrao ovo drugo, utoliko što je dobio uverenje od menadžera Nila Vornoka da će i u sezoni 2018/19 imati ulogu startera.

S obzirom na to da je znatno oštrija konkurencija u veznom redu "orlova" iz Londona, za koje sa uspehom nastupa još jedan srpski reprezentativac Luka Milivojević (27), Grujićeva želja da se vrati u redove novog premijerligaša sasvim je razumljiva.

Generalno, pozajmljeni igrači uvek su u hendikepu u odnosu na one pod ugovorom i retko imaju standardno mesto u startnih 11, što se u nekim slučajevima rešava striktnim dogovorom između dva kluba koji podrazumeva i broj utakmica ili takmičarskih minuta za samog fudbalera.

Takav dogovor Liverpul i Kardif imali su proletos u pohodu velškog tima ka Premijer ligi, međutim sudeći prema Vornokovoj izjavi - takva klauzula neće više biti neminovna.

"Liverpul je jasan u nameri da Marka pošalje na još jednu sezonu sa nama i dogovor oko toga već postoji. U ovom trenutku potrebno je samo još on da se složi", rekao je Vornok, a prenosi "Liverpool Echo".

"Liverpul želi da produži ugovor, ali on trenutno nije siguran da li to želi, jer i ovako ima još tri sezone pred sobom", naveo je Vornok.

Ova izjava menadžera Kardifa dovela je u pitanje nedavno objavljenu listu fudbalera koje je Liverpul navodno "ponudio na popustu" kako bi obezbedio novac za uveliko ostvarene transfere, a na kojoj se između ostalih našao i Grujić. Bio je procenjen na 22 miliona evra i označen kao višak, ali izgleda da Vornok ima drugačije informacije.

"Pričao sam s Markom nedavno, obojica smo optimisti po ovom pitanju i nadam se da ćemo znati više u narednih nekoliko dana. Ukoliko se bude odlučio na pozajmicu, verujem da će doći kod nas i da će sve prepreke biti prevaziđene. Bilo bi sjajno imati ga na raspolaganju što pre, jer igramo sa Betisom već u subotu. On je prioritet za nas i biću veoma razočaran ukoliko ga ne dobijem", rekao je Vornok, inače bivši defanzivac Liverpula.

Iz njegove izjave, donekle, može se zaključiti da upravo Grujić razmišlja o odlasku iz Liverpula - ali, za stalno i da zbog toga okleva oko dve stvari koje je Vornok otkrio: produžetka saradnje i pozajmice.

Moguće da je 190 centimetara visoki vezista posle svega 14 utakmica za prvi tim slavnog kluba odlučio da pređe u neki drugi klub i "otkoči" dalji razvitak do punog potencijala nagoveštenog u crveno-belom dresu u periodu od 2014. do 2016. godine (6 golova, 41 utakmica).

Klop je ušao u Melvud trening centar u oktobru 2015. i nedugo zatim obezbedio Grujićev transfer za sedam miliona, s tim da je Crvena zvezda potom "vratila" milion evra engleskom klubu kako bi zadržala kapitena na pozajmici do kraja sezone.

S obzirom na to da je finalista Lige šampiona u kratkom periodu angažovao i Nabija Keitu i Fabinja, kojima je osnovna pozicija defanzivni vezista, manje-više je očigledno da se sa Grujićem trenutno ne računa.

Biće zanimljivo videti šta će biti njegova naredna odluka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar