Званично: Дарко Ковачевић нови спортски директор ФСС!

Некадашњи голгетер Црвене звезде и репрезентативац Дарко Ковачевић именован је за спортског директора Фудбалског савеза Србије (ФСС).  

Фудбал 27.07.2018 | 21:10
Званично: Дарко Ковачевић нови спортски директор ФСС!
Како се наводи на сајту Савеза, Ковачевић је изабран на седници Одбора за хитна питања.

Он ће на тој функцији заменити недавно преминулог Горана Буњевчевића.

Ковачевић је каријеру почео у Пролетеру из Зрењанина, потом је прешао у Звезду, а касније је са доста успеха наступао за Шефолд Венздеј, Сосиједад (у два мандата), Јувентус, Лацио и Олимпијакос.

За репрезентацију је одиграо 59 утакмица и постигао 10 голова.

Најављено - озваничено: Дарко Ковачевић нови је спортски директор Фудбалског савеза Србије!

Прослављени репрезентативац и члан бројних европских клубова од данас је задужио позицију коју је донедавно обављао прерано преминули Горан Буњевчевић.

"Одржана је 35. седница Одбора за хитна питања Фудбалског савеза Србије на којој је донето неколико одлука од којих издвајамо следеће. Нови спортски директор Фудбалског савеза Србије је Дарко Ковачевић. Фудбалска Србија је на трагичан начин остала без прерано преминулог Горана Буњевчевића који је обављао поменуту функцију, а поверење је сада указано некадашњем државном репрезентативцу и играчу Пролетера, Црвене звезде, Шефилд Венздеја, Реал Сосиједада, Лација, Јувентуса и Олимпијакоса", стоји у званичном саопштењу.

Подсетимо, од завршетка каријере у Олимпијакосу 2009. године Дарко Ковачевић је у пирејском клубу обављао неколико функција. Прво је био шеф скаутинг службе од јуна 2010. до маја 2013. године, после чега је уговор раскинут. Ипак, недуго затим први човек Олимпијакоса Евангелос Маринакис је поново ангажовао Ковачевића као једног од личних саветника и директора у клубу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар