Zvanično: Darko Kovačević novi sportski direktor FSS!

Nekadašnji golgeter Crvene zvezde i reprezentativac Darko Kovačević imenovan je za sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije (FSS).  

Fudbal 27.07.2018 | 21:10
Zvanično: Darko Kovačević novi sportski direktor FSS!
Kako se navodi na sajtu Saveza, Kovačević je izabran na sednici Odbora za hitna pitanja.

On će na toj funkciji zameniti nedavno preminulog Gorana Bunjevčevića.

Kovačević je karijeru počeo u Proleteru iz Zrenjanina, potom je prešao u Zvezdu, a kasnije je sa dosta uspeha nastupao za Šefold Venzdej, Sosijedad (u dva mandata), Juventus, Lacio i Olimpijakos.

Za reprezentaciju je odigrao 59 utakmica i postigao 10 golova.

Najavljeno - ozvaničeno: Darko Kovačević novi je sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije!

Proslavljeni reprezentativac i član brojnih evropskih klubova od danas je zadužio poziciju koju je donedavno obavljao prerano preminuli Goran Bunjevčević.

"Održana je 35. sednica Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije na kojoj je doneto nekoliko odluka od kojih izdvajamo sledeće. Novi sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije je Darko Kovačević. Fudbalska Srbija je na tragičan način ostala bez prerano preminulog Gorana Bunjevčevića koji je obavljao pomenutu funkciju, a poverenje je sada ukazano nekadašnjem državnom reprezentativcu i igraču Proletera, Crvene zvezde, Šefild Venzdeja, Real Sosijedada, Lacija, Juventusa i Olimpijakosa", stoji u zvaničnom saopštenju.

Podsetimo, od završetka karijere u Olimpijakosu 2009. godine Darko Kovačević je u pirejskom klubu obavljao nekoliko funkcija. Prvo je bio šef skauting službe od juna 2010. do maja 2013. godine, posle čega je ugovor raskinut. Ipak, nedugo zatim prvi čovek Olimpijakosa Evangelos Marinakis je ponovo angažovao Kovačevića kao jednog od ličnih savetnika i direktora u klubu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar