ПЛ БиХ - 2. коло: Радник против Тузла Ситија!

Старчевић: Сити у Тузли као Крупа у Бањалуци! Фудбалери Радника у 2. колу Премијер лиге БиХ одмјерит ће снаге на ''Тушњу'' против новопеченог премијелигаша из Симиног Хана, а своја очекивања уочи овог меча открили су тренери Младен Жижовић и Слободан Старчевић.

Фудбал 28.07.2018 | 10:15
ПЛ БиХ - 2. коло: Радник против Тузла Ситија!
Радник је у првом колу савладао Сарајево и тако добио на самопуздању пред утакмицу у Тузли, док је Тузла сити ( Слога из Симиног Хана) поражен у гостима код Широког Бријега.

Тренер Радника Младен Жижовић на овој утакмици неће моћи рачунати на Домагоја Франића због прехладе, док су остали играчу у пуном тренажном процесу и у конкуренцији су за овај дуел.

"Новајлије имају врло озбиљну екипу, ми ћемо се супроставити Тузлацима својом традиционално добром игром и надам се да ћемо у томе успјети. Наш противник је скуп искусних и 'скупих' појединаца, али ми не требамо да се превише обазиремо на њих него да гледамо себе и да одиграмо најбоље што можемо, а то смо доказали и у прошлом колу против фаворизованог Сарајева. Ми можемо одиграти квалитетно на резултат", рекао је Жижовић.

Слободан Старчевић је протеклу седимцу искористио да сумира утиске са утакмице из Широког Бријега и припреми тим за меч против Радника.

"Наши шпицеви су радили у пуном погону, те ћемо имати више опција на позицији напада. Испред нас је утакмица са искусном екипом Радника, свјесни смо чињенице да су јако добра екипа. Противника смо скаутирали и надам се да ћемо се срећни вратити са Тушња у нашу базу у Симин Хану. Биће промјена у односу на утакмицу у Широком Бријегу, вјероватно Стокић и Махмутовић ће бити у пуном погону, што нас посебно радује, али сачекаћемо данашњу утакмицу па ћемо видјети све како и шта", рекао је Старчевић и додао:

"Они долазе растерећени, покушаће са брзим протоком лопте, односно са брзом транзицијом да нас угрозе. Спремили смо се и за то и надамо се да ћемо ми бити тај клуб који ће на крају славити. Надам се да ће сви у граду схватити, да је и овај клуб клуб града Тузле, да нема потребе да буде неки анимозитет између два клуба. Имао сам сличну ствар у Бањалуци".

Утакмица се игра у суботу на стадону ''Тушањ'' са почетком у 17:00 часова.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 2. КОЛО:

у суботу

Тузла сити – Радник (17.00)
Крупа – Широки Бријег (17.30)
Звијезда 09 – Слобода (17.30)

у недјељу

Сарајево – Младост ДК (18.30)
Зрињски – ГОШК (20.00)
Челик – Жељезничар (20.30)

ТАБЕЛА: Крупа 3, Радник 3, Зрињски 3, Жељезничар 3, Широки Бријег 3, Младост 1, Звијезда 1, Тузла сити 0, Слобода 0, ГОШК 0, Сарајево 0, Челик 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар