PL BiH - 2. kolo: Radnik protiv Tuzla Sitija!

Starčević: Siti u Tuzli kao Krupa u Banjaluci! Fudbaleri Radnika u 2. kolu Premijer lige BiH odmjerit će snage na ''Tušnju'' protiv novopečenog premijeligaša iz Siminog Hana, a svoja očekivanja uoči ovog meča otkrili su treneri Mladen Žižović i Slobodan Starčević.

Fudbal 28.07.2018 | 10:15
PL BiH - 2. kolo: Radnik protiv Tuzla Sitija!
Radnik je u prvom kolu savladao Sarajevo i tako dobio na samopuzdanju pred utakmicu u Tuzli, dok je Tuzla siti ( Sloga iz Siminog Hana) poražen u gostima kod Širokog Brijega.

Trener Radnika Mladen Žižović na ovoj utakmici neće moći računati na Domagoja Franića zbog prehlade, dok su ostali igraču u punom trenažnom procesu i u konkurenciji su za ovaj duel.

"Novajlije imaju vrlo ozbiljnu ekipu, mi ćemo se suprostaviti Tuzlacima svojom tradicionalno dobrom igrom i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Naš protivnik je skup iskusnih i 'skupih' pojedinaca, ali mi ne trebamo da se previše obaziremo na njih nego da gledamo sebe i da odigramo najbolje što možemo, a to smo dokazali i u prošlom kolu protiv favorizovanog Sarajeva. Mi možemo odigrati kvalitetno na rezultat", rekao je Žižović.

Slobodan Starčević je proteklu sedimcu iskoristio da sumira utiske sa utakmice iz Širokog Brijega i pripremi tim za meč protiv Radnika.

"Naši špicevi su radili u punom pogonu, te ćemo imati više opcija na poziciji napada. Ispred nas je utakmica sa iskusnom ekipom Radnika, svjesni smo činjenice da su jako dobra ekipa. Protivnika smo skautirali i nadam se da ćemo se srećni vratiti sa Tušnja u našu bazu u Simin Hanu. Biće promjena u odnosu na utakmicu u Širokom Brijegu, vjerovatno Stokić i Mahmutović će biti u punom pogonu, što nas posebno raduje, ali sačekaćemo današnju utakmicu pa ćemo vidjeti sve kako i šta", rekao je Starčević i dodao:

"Oni dolaze rasterećeni, pokušaće sa brzim protokom lopte, odnosno sa brzom tranzicijom da nas ugroze. Spremili smo se i za to i nadamo se da ćemo mi biti taj klub koji će na kraju slaviti. Nadam se da će svi u gradu shvatiti, da je i ovaj klub klub grada Tuzle, da nema potrebe da bude neki animozitet između dva kluba. Imao sam sličnu stvar u Banjaluci".

Utakmica se igra u subotu na stadonu ''Tušanj'' sa početkom u 17:00 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 2. KOLO:

u subotu

Tuzla siti – Radnik (17.00)
Krupa – Široki Brijeg (17.30)
Zvijezda 09 – Sloboda (17.30)

u nedjelju

Sarajevo – Mladost DK (18.30)
Zrinjski – GOŠK (20.00)
Čelik – Željezničar (20.30)

TABELA: Krupa 3, Radnik 3, Zrinjski 3, Željezničar 3, Široki Brijeg 3, Mladost 1, Zvijezda 1, Tuzla siti 0, Sloboda 0, GOŠK 0, Sarajevo 0, Čelik 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar