Де Лаурентис је коначно изабрао: Очоа + Сабали!

Ништа од Аријаса због техничких проблема. . .  Сад још да се реализују трансфери.

Фудбал 29.07.2018 | 23:00
Де Лаурентис је коначно изабрао: Очоа + Сабали!
Данима уназад југом Италије вртела се прича да Наполи доводи званично најбољег играча Ередивизије из прошле сезоне и да ће управо Сантијаго Аријас бити тај човек за десни бок у систему Карла Анћелотија.

И све је практично било договорено са челницима ПСВ, од висине трансфера, до износа плате и дужине уговора. Али, онда се догодила тежа повреда Алекса Мерета која је све променила. Први човек клубаАурелио де Лаурентис је у дослуху са Карлетом кренуо у нову акцију и наишао на проблем који се у тренутку чинио као непремостив. Наполи није успео да нађе довољно квалитетног голмана из оквира Европске уније, спремног да прихвати неку краћу улогу у тиму, практично до Меретовог повратка на терен. 

Да будемо прецизни - у Италији сада постоји правило по којем клубови смеју да доведу максимално једног странца у прелазном року, а под појмом "странац" подразумева се да је играч ван оквира ЕУ и да досад није играо у Италији. Као решење на гол црти појавио се Гиљермо Очоа. Он, баш као и Аријас, не испуњавају задате критеријуме и због тога је Наполи морао да се жртвује. Тачније, да се одрекне услуга најбољег играча Ередивизије како би довели Очоу, а онда довели опцију Б на позицији десног бека - Јусуфа Сабалија. Репрезентативац Сенегала био је близу Наполија и на почетку прелазног рока, али како се на хоризонту појавио и Аријас, посебно након добрих игара на Мундијалу, Колумбијац је био у фокусу. 

"Имамо проблем са играчима ван ЕУ. Ако доведемо Очоу, онда морамо да одустанемо од Аријаса и кренемо по Сабалија, што нам даје одређену предност јер Сабали може да игра и лево и десно", признао је недавно Де Лаурентис.

Сада је стање следеће - Сабали би колико већ данас требало да стигне у Напуљ на медицинске прегледе, на непознатој локацији. Разлог томе је Сабалијева повреда коју је зарадио током Светског првенства и трансфер неће бити завршен док се не буде добио увид у његово здравствено стање. Уколико све буде како треба, Бордоу би на име трансфера требало да иде 15.000.000 евра. Битан моменат је да је Сабалииграч из ЕУ, пошто је рођен у Француској, иако наступа за Сенегал. У међувремену, Наполи интензивно ради да са Стандардом из Лијежа договори Очоин трансфер и тако реши велику бригу уочи почетка сезоне.

Наводно, Стандард не би требало да затеже много, пошто има такав договор са Очоом.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар