De Laurentis je konačno izabrao: Očoa + Sabali!

Ništa od Arijasa zbog tehničkih problema. . .  Sad još da se realizuju transferi.

Fudbal 29.07.2018 | 23:00
De Laurentis je konačno izabrao: Očoa + Sabali!
Danima unazad jugom Italije vrtela se priča da Napoli dovodi zvanično najboljeg igrača Eredivizije iz prošle sezone i da će upravo Santijago Arijas biti taj čovek za desni bok u sistemu Karla Anćelotija.

I sve je praktično bilo dogovoreno sa čelnicima PSV, od visine transfera, do iznosa plate i dužine ugovora. Ali, onda se dogodila teža povreda Aleksa Mereta koja je sve promenila. Prvi čovek klubaAurelio de Laurentis je u dosluhu sa Karletom krenuo u novu akciju i naišao na problem koji se u trenutku činio kao nepremostiv. Napoli nije uspeo da nađe dovoljno kvalitetnog golmana iz okvira Evropske unije, spremnog da prihvati neku kraću ulogu u timu, praktično do Meretovog povratka na teren. 

Da budemo precizni - u Italiji sada postoji pravilo po kojem klubovi smeju da dovedu maksimalno jednog stranca u prelaznom roku, a pod pojmom "stranac" podrazumeva se da je igrač van okvira EU i da dosad nije igrao u Italiji. Kao rešenje na gol crti pojavio se Giljermo Očoa. On, baš kao i Arijas, ne ispunjavaju zadate kriterijume i zbog toga je Napoli morao da se žrtvuje. Tačnije, da se odrekne usluga najboljeg igrača Eredivizije kako bi doveli Očou, a onda doveli opciju B na poziciji desnog beka - Jusufa Sabalija. Reprezentativac Senegala bio je blizu Napolija i na početku prelaznog roka, ali kako se na horizontu pojavio i Arijas, posebno nakon dobrih igara na Mundijalu, Kolumbijac je bio u fokusu. 

"Imamo problem sa igračima van EU. Ako dovedemo Očou, onda moramo da odustanemo od Arijasa i krenemo po Sabalija, što nam daje određenu prednost jer Sabali može da igra i levo i desno", priznao je nedavno De Laurentis.

Sada je stanje sledeće - Sabali bi koliko već danas trebalo da stigne u Napulj na medicinske preglede, na nepoznatoj lokaciji. Razlog tome je Sabalijeva povreda koju je zaradio tokom Svetskog prvenstva i transfer neće biti završen dok se ne bude dobio uvid u njegovo zdravstveno stanje. Ukoliko sve bude kako treba, Bordou bi na ime transfera trebalo da ide 15.000.000 evra. Bitan momenat je da je Sabaliigrač iz EU, pošto je rođen u Francuskoj, iako nastupa za Senegal. U međuvremenu, Napoli intenzivno radi da sa Standardom iz Liježa dogovori Očoin transfer i tako reši veliku brigu uoči početka sezone.

Navodno, Standard ne bi trebalo da zateže mnogo, pošto ima takav dogovor sa Očoom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar