Столица аутор најубједљивије европске побједе Олимпије!

Разни сателити нам не желе добро! Српски тренер обећао да ће научити словеначки, тражи подршки и стрпљење.

Фудбал 28.07.2018 | 09:45
Столица аутор најубједљивије европске побједе Олимпије!
На почетку замерке, а после прве победе аплаузи. Тачно шест сати чекао је Илија Столица да види премијерни гол Олимпије у улози шефа струке љубљанког клуба. А дочекао је лавину погодака и малтене осигуран пласман у треће коло квалификација за Лигу Европе.

Предвођени српским стручњаком, Змајеви су у четвртак убедљиво савладали Крусејдерс из Северне Ирске (5:1) и направили огроман корак дуелима са пораженим из двомеча БАТЕ Борисов – Хелсинки (први меч 0:0).

„Честитам људима у клубу, играчима и навијачима, најубедљивију победу Олимпије у Европу, у клупској историји“, изјавио је Столица, а статистичари су подсетили да је тим са стадиона Стожице претходно са по 4:0 тукао Фенербахче 1968. и Шафу из Бакуа 2001. „Задовољан сам резултатом, реализацијом, поготово што су се момци нашли под притиском, а реаговали су сјајно“.

Столица је на почетку мандата претрпео елиминацију из квалификација за Лигу шампиона (0:1 и 0:0 са Карабагом), одбрану титуле почео је поразом од Горице (0:2), али је успео да преживи налет незадовољства.

„Кад сам дошао овде прву најпре сма изговорио реч „стрпљење“. Затим „подршка“. Било би нам знатно лакше кад би играчи знали да су људи који их окружују све време уз њих. А много горе ако би приметили да подршке нема. Није лако играти у грчу. Ако имате осмех на лицу, лакше је. Навијачи су показали да могу да буду уз тим без обзира на све. Задовољан сам што су уз нас“.



Још нешто је приметио некадашњи шеф струке Вождовца и Војводине на почетку мандата у Словенији:

„Приоритет је да заштитим ову групу фудбалера од разних саветника, менаџера и сателита који не желе добро клубу. Знам да прави навијачи Олимпије желе исто што и ја“.

И за крај, иако је тек на почетку мисије, показује Илија Столица да жели да се поистовети са средином у којој ради.

„Покушаћу да научим словеначки што шре. У свакој земљи где сам играо говорио сам тамошњим језиком, а пошто је словеначки фреквентан, биће ми лакше. Тачно је да немам времена да учим језике као кад сам био само фудбалер, али је један од мојих циљева да постанем први тренер Олимпије у историји који ће говорити вашим језиком“, обећао је Илија Столица.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар