Stolica autor najubjedljivije evropske pobjede Olimpije!

Razni sateliti nam ne žele dobro! Srpski trener obećao da će naučiti slovenački, traži podrški i strpljenje.

Fudbal 28.07.2018 | 09:45
Stolica autor najubjedljivije evropske pobjede Olimpije!
Na početku zamerke, a posle prve pobede aplauzi. Tačno šest sati čekao je Ilija Stolica da vidi premijerni gol Olimpije u ulozi šefa struke ljubljankog kluba. A dočekao je lavinu pogodaka i maltene osiguran plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Predvođeni srpskim stručnjakom, Zmajevi su u četvrtak ubedljivo savladali Krusejders iz Severne Irske (5:1) i napravili ogroman korak duelima sa poraženim iz dvomeča BATE Borisov – Helsinki (prvi meč 0:0).

„Čestitam ljudima u klubu, igračima i navijačima, najubedljiviju pobedu Olimpije u Evropu, u klupskoj istoriji“, izjavio je Stolica, a statističari su podsetili da je tim sa stadiona Stožice prethodno sa po 4:0 tukao Fenerbahče 1968. i Šafu iz Bakua 2001. „Zadovoljan sam rezultatom, realizacijom, pogotovo što su se momci našli pod pritiskom, a reagovali su sjajno“.

Stolica je na početku mandata pretrpeo eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu šampiona (0:1 i 0:0 sa Karabagom), odbranu titule počeo je porazom od Gorice (0:2), ali je uspeo da preživi nalet nezadovoljstva.

„Kad sam došao ovde prvu najpre sma izgovorio reč „strpljenje“. Zatim „podrška“. Bilo bi nam znatno lakše kad bi igrači znali da su ljudi koji ih okružuju sve vreme uz njih. A mnogo gore ako bi primetili da podrške nema. Nije lako igrati u grču. Ako imate osmeh na licu, lakše je. Navijači su pokazali da mogu da budu uz tim bez obzira na sve. Zadovoljan sam što su uz nas“.



Još nešto je primetio nekadašnji šef struke Voždovca i Vojvodine na početku mandata u Sloveniji:

„Prioritet je da zaštitim ovu grupu fudbalera od raznih savetnika, menadžera i satelita koji ne žele dobro klubu. Znam da pravi navijači Olimpije žele isto što i ja“.

I za kraj, iako je tek na početku misije, pokazuje Ilija Stolica da želi da se poistoveti sa sredinom u kojoj radi.

„Pokušaću da naučim slovenački što šre. U svakoj zemlji gde sam igrao govorio sam tamošnjim jezikom, a pošto je slovenački frekventan, biće mi lakše. Tačno je da nemam vremena da učim jezike kao kad sam bio samo fudbaler, ali je jedan od mojih ciljeva da postanem prvi trener Olimpije u istoriji koji će govoriti vašim jezikom“, obećao je Ilija Stolica.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar