Мирослав Ђукић је и ово преживио!

Партизан наставља даље са истим тренером!

Фудбал 27.07.2018 | 19:15
Мирослав Ђукић је и ово преживио!
Састала се управа Партизана, већало се о статусу тренера, а одлучено је: Мирослав Ђукић остаје у седлу.

МОЗЗАРТ Спорту је из Хумске 1 потврђено да ће актуелени шеф стручног штаба наставити да води екипу у наредном периоду – није прецизирано докад – упркос притиску навијача да се повуче с клупе.

Не памти се да је један тренер Партизана на почетку сезоне навукао такав гнев са свих трибина, иако му је учинак позитиван. Добио је све три међународне утакмице, није примио гол (гол-разлика 7:0), пласирао се у наредну фазу квалификација за Лигу Европе, има позитиван резултат из првог меча са Тракаијем, али... Нема игру. Нема суштину. Нити имају Гробари за шта да се ухвате, па да подрже тренера. Зато су му у уторак вече јасно поручили „Ђукићу одлази“, а најватреније присталице, смештене на јужној трибини, досад уздржане кад је струка у питању, посветиле транспарент „Ђукићу, немамо шта да замеримо твом одласку“.

Тај амбијент, за који и тренер и играчи кажу да их спутава, није био довољан аргумент челницима клуба да посегну за сменом. Још синоћ се разговарало о будућности некадашњег штопера репрезентативног калибра, јутрос је заседао део руководства (нису сви физички у Београду, неки су консултовани телефонским путем), а одлука је таква да смене нема. Нико није ни изашао са крилатицом "подршке тренеру", мада је било опречних мишљења у самом клубу шта радити у деликатној ситуацији. На крају је превагнуо став да се ништа не дира и да Ђукић остане у седлу.

На тај начин трећи пут Мирослав Ђукић је издржао нападе који су водили ка његовој смени. Најпре после елиминације из Лиге Европе и неколико дана после тога пораза на Чаиру од Радничког, потом по окончању минуле сезоне завршене освајањем Купа Србије, кад се јавно замерио челнцима, због чега је морао да им се извињава. А сад трећи пут, кад је његов одлазак тражила трибина.

У прва два случаја фигурирао је Илија Столица као потенцијални наследник, а један од разлога што сад нема рокаде на клупи јесте мишљење у Хумској 1 да нема ни одговарајућих наследника. Избор је сужен, нико од доступних тренера не гарантује успех, нити је име веће од Ђукића, осим тога црно-бели већ у недељу поново гостују у Сурдулици (овога пута дебитанту, врњском Динаму), па нема ни времена, сматрају одговорни, за шок терапију. Иако се чини да је она актуелном тиму потребна једнако као пре два лета кад је запао у апатију почетком сезоне, после чега је Марко Николић наследио Ивана Томића, брзо „затегао“ Парни ваљак и довезао га до дупле круне.

Осим што је већина добрих тренера заузета, челнике Партизана, чак и кад би хтели да га смене, спутава финансијски део приче. Ђукић је ушао у последњу годину уговора, захтеви за превремен раскид сарадње нису као што су се помињали пре неколико месеци, међутим, нема ни у каси клуба из Хумске 1 довољно средстава да би се безболно решио проблем исплаћивањем једног и евентуалном поставком другог тренера.

Зато – Ђукић. Докад – нико не зна. Нити било ко у Партизану може да гарантује. Још мање жели да се оглашава. Са Топчидерског брда стигао је само глас како ће се клуб о актуелном тренутку вероватно огласити саопштењем, данас или у понедељак.

Као да челници црно-белих не схватају да оно „управа, напоље“ није било уперено директно против Милорада Вучелића или Милоша Вазуре, већ је последица чињенице да не могу, не желе или не смеју да сменеМирослава Ђукића.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар