Miroslav Đukić je i ovo preživio!

Partizan nastavlja dalje sa istim trenerom!

Fudbal 27.07.2018 | 19:15
Miroslav Đukić je i ovo preživio!
Sastala se uprava Partizana, većalo se o statusu trenera, a odlučeno je: Miroslav Đukić ostaje u sedlu.

MOZZART Sportu je iz Humske 1 potvrđeno da će aktueleni šef stručnog štaba nastaviti da vodi ekipu u narednom periodu – nije precizirano dokad – uprkos pritisku navijača da se povuče s klupe.

Ne pamti se da je jedan trener Partizana na početku sezone navukao takav gnev sa svih tribina, iako mu je učinak pozitivan. Dobio je sve tri međunarodne utakmice, nije primio gol (gol-razlika 7:0), plasirao se u narednu fazu kvalifikacija za Ligu Evrope, ima pozitivan rezultat iz prvog meča sa Trakaijem, ali... Nema igru. Nema suštinu. Niti imaju Grobari za šta da se uhvate, pa da podrže trenera. Zato su mu u utorak veče jasno poručili „Đukiću odlazi“, a najvatrenije pristalice, smeštene na južnoj tribini, dosad uzdržane kad je struka u pitanju, posvetile transparent „Đukiću, nemamo šta da zamerimo tvom odlasku“.

Taj ambijent, za koji i trener i igrači kažu da ih sputava, nije bio dovoljan argument čelnicima kluba da posegnu za smenom. Još sinoć se razgovaralo o budućnosti nekadašnjeg štopera reprezentativnog kalibra, jutros je zasedao deo rukovodstva (nisu svi fizički u Beogradu, neki su konsultovani telefonskim putem), a odluka je takva da smene nema. Niko nije ni izašao sa krilaticom "podrške treneru", mada je bilo oprečnih mišljenja u samom klubu šta raditi u delikatnoj situaciji. Na kraju je prevagnuo stav da se ništa ne dira i da Đukić ostane u sedlu.

Na taj način treći put Miroslav Đukić je izdržao napade koji su vodili ka njegovoj smeni. Najpre posle eliminacije iz Lige Evrope i nekoliko dana posle toga poraza na Čairu od Radničkog, potom po okončanju minule sezone završene osvajanjem Kupa Srbije, kad se javno zamerio čelncima, zbog čega je morao da im se izvinjava. A sad treći put, kad je njegov odlazak tražila tribina.

U prva dva slučaja figurirao je Ilija Stolica kao potencijalni naslednik, a jedan od razloga što sad nema rokade na klupi jeste mišljenje u Humskoj 1 da nema ni odgovarajućih naslednika. Izbor je sužen, niko od dostupnih trenera ne garantuje uspeh, niti je ime veće od Đukića, osim toga crno-beli već u nedelju ponovo gostuju u Surdulici (ovoga puta debitantu, vrnjskom Dinamu), pa nema ni vremena, smatraju odgovorni, za šok terapiju. Iako se čini da je ona aktuelnom timu potrebna jednako kao pre dva leta kad je zapao u apatiju početkom sezone, posle čega je Marko Nikolić nasledio Ivana Tomića, brzo „zategao“ Parni valjak i dovezao ga do duple krune.

Osim što je većina dobrih trenera zauzeta, čelnike Partizana, čak i kad bi hteli da ga smene, sputava finansijski deo priče. Đukić je ušao u poslednju godinu ugovora, zahtevi za prevremen raskid saradnje nisu kao što su se pominjali pre nekoliko meseci, međutim, nema ni u kasi kluba iz Humske 1 dovoljno sredstava da bi se bezbolno rešio problem isplaćivanjem jednog i eventualnom postavkom drugog trenera.

Zato – Đukić. Dokad – niko ne zna. Niti bilo ko u Partizanu može da garantuje. Još manje želi da se oglašava. Sa Topčiderskog brda stigao je samo glas kako će se klub o aktuelnom trenutku verovatno oglasiti saopštenjem, danas ili u ponedeljak.

Kao da čelnici crno-belih ne shvataju da ono „uprava, napolje“ nije bilo upereno direktno protiv Milorada Vučelića ili Miloša Vazure, već je posledica činjenice da ne mogu, ne žele ili ne smeju da smeneMiroslava Đukića.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar