Турски медији селе Марковића у Грчку!

Српски фудбалер Лазар Марковић каријеру ће наставити у грчком Олимпијакосу, преносе турски медији.  После повратка из САД, крилни нападач Ливерпула могао би да постане члан највећег грчког клуба.

Фудбал 29.07.2018 | 20:00
Турски медији селе Марковића у Грчку!
За разлику од претходних сезона када је ишао на позајмице у Андерлехт и Фенрбахче, Марковић ће сада наводно заувек напустити Енфилд.

Бивши крилни нападач Партизана и Бенфике ни ове сезоне није успео да се избори за место у тиму код Јиргена Клопа, који га је ставио на трансфер листу.

Спекулише се да Ливерпул тражи осам милиона евра за трансфер Марковића, који је тренутно на припремама са "редсима" у САД.

Ливерпул је довео Марковића из Бенфике 2014. за 2019. милиона фунти, али је ретко добијао шансу на Енфилду.

Олимпијакос је подбацио прошле сезоне, остао је без титуле после седам година, па ће се такмичити у Лиги Европе.

Српски интернационалац Лазар Марковић (24) започео је овог лета последњу годину уговора са Ливерпулом, који је потписао у лето 2014.

Иако је дуго члан "Редса", брзоноги Чачанин већи део уговора "одрадио" је на позајмицама, јер је у дресу Ливерпула одиграо 34 утакмице, па одлазио на кратке или релативно дуже епизоде у Фенербахче, Спортинг, Хал и Андерлехт, у којем је провео прошлу полусезону.

Овог лета, некадашњег играча Партизана Јирген Клоп поново је повео на припреме у САД, после којих ће "Маркец" по свему судећи опет отићи са Енфилда.

Према писању грчких медија, Марковић ће ускоро постати играч Олимпијакоса и није наведено да ли ће његова селидба бити дефинисана као трансфер или позајмица.

Повремени репрезентативац Србије (22 наступа) прошле сезоне није имао клуб до зиме, па је у јануару прешао у Андерлехт, у којем је најпре неколико недеља стицао кондицију, па у осам наступа за тим из Брисела постигао један гол.

Овог лета Клоп га користи у припремним утакмицама, а Марковић је ту шансу искористио да постигне гол против Блекбурна.

Ако његов трансфер у Олимпијакос буде озваничен, постаће саиграч још једног бившег играча Партизана, Уроша Ђурђевића.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар