Turski mediji sele Markovića u Grčku!

Srpski fudbaler Lazar Marković karijeru će nastaviti u grčkom Olimpijakosu, prenose turski mediji.  Posle povratka iz SAD, krilni napadač Liverpula mogao bi da postane član najvećeg grčkog kluba.

Fudbal 29.07.2018 | 20:00
Turski mediji sele Markovića u Grčku!
Za razliku od prethodnih sezona kada je išao na pozajmice u Anderleht i Fenrbahče, Marković će sada navodno zauvek napustiti Enfild.

Bivši krilni napadač Partizana i Benfike ni ove sezone nije uspeo da se izbori za mesto u timu kod Jirgena Klopa, koji ga je stavio na transfer listu.

Spekuliše se da Liverpul traži osam miliona evra za transfer Markovića, koji je trenutno na pripremama sa "redsima" u SAD.

Liverpul je doveo Markovića iz Benfike 2014. za 2019. miliona funti, ali je retko dobijao šansu na Enfildu.

Olimpijakos je podbacio prošle sezone, ostao je bez titule posle sedam godina, pa će se takmičiti u Ligi Evrope.

Srpski internacionalac Lazar Marković (24) započeo je ovog leta poslednju godinu ugovora sa Liverpulom, koji je potpisao u leto 2014.

Iako je dugo član "Redsa", brzonogi Čačanin veći deo ugovora "odradio" je na pozajmicama, jer je u dresu Liverpula odigrao 34 utakmice, pa odlazio na kratke ili relativno duže epizode u Fenerbahče, Sporting, Hal i Anderleht, u kojem je proveo prošlu polusezonu.

Ovog leta, nekadašnjeg igrača Partizana Jirgen Klop ponovo je poveo na pripreme u SAD, posle kojih će "Markec" po svemu sudeći opet otići sa Enfilda.

Prema pisanju grčkih medija, Marković će uskoro postati igrač Olimpijakosa i nije navedeno da li će njegova selidba biti definisana kao transfer ili pozajmica.

Povremeni reprezentativac Srbije (22 nastupa) prošle sezone nije imao klub do zime, pa je u januaru prešao u Anderleht, u kojem je najpre nekoliko nedelja sticao kondiciju, pa u osam nastupa za tim iz Brisela postigao jedan gol.

Ovog leta Klop ga koristi u pripremnim utakmicama, a Marković je tu šansu iskoristio da postigne gol protiv Blekburna.

Ako njegov transfer u Olimpijakos bude ozvaničen, postaće saigrač još jednog bivšeg igrača Partizana, Uroša Đurđevića.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar