СЛС: "Вјечити" у исто вријеме на терену!

Од суботе у 17 часова, до недеље у 21 биће одиграно друго коло домаћег првенства. Прочитајте парове, сатницу, ТВ програм. . .

Фудбал 27.07.2018 | 21:20
СЛС: "Вјечити" у исто вријеме на терену!
Европска недеља донела је још три победе српских тимова (Звезда, Партизан, па Спартак) и у динамичном "летњем" ритму тимови се брзо пребацују на домаћи колосек

Овог викенда на програму су утакмице другог кола Суперлиге, у којима ће очекивано већа пажња бити усмерена ка мечевима у недељу, када ће на терен изаћи српски представници у Европи.

Коло ће почети у Земуну, где ће у суботу у 17 часова екипа Милана Милановића на Градском стадиону дочекати Војводину. И једни и други су одиграли нерешено у првом колу, али су из тих утакмица "изашли" са различитим осећањима. Земунци су били задовољни добром партијом и "иксом на Бановом брду, док су "лале" почеле сезону ремијем против Младости на свом терену, пре кратког пута у Египат.

Два сата касније, Мачва ће у Шапцу дочекати Напредак, у првом мечу пред својим навијачима. Домаћин, екипа Драгана Аничића, у првом колу је изгубила на гостовању Спартаку и упркос одласцима двојице играча у иностранство (Никола Милинковић у Узбекистан, Бојан Матић у Јужну Кореју), очекује се да Шапчани и ове сезоне буду "тврд" ривал.

На другој страни биће Крушевљани, који су у првој утакмици савладали силом прилика подмлађени Рад и направили добар увод у такмичарску 2018/19, у којој ће под вођством Милорада Косановића имати висок циљ - пласман у Европу.

Суботњи програм биће завршен са још три утакмице од 19 часова, у Лучанима (Младост - Радник), Новом Саду (Пролетер - Вождовац) и у Београду (Рад - Чукарички).

Сурдуличани ће на гостовању Младости покушати да "потврде" добар резултат из прве утакмице, у којој су направили велико изненађење и пред својим навијачима победили Партизан. За то време ће фудбалери Пролетера покушати да на "Карађорђу" донесу први тријумф свом клубу у највишем рангу, као што ће и Чукарички на Бањици хтети да "наплати" промашене зицере из утакмице против Земуна.

Дан касније, на програму су утакмице клубова који овог лета воде и међународне битке.

ОФК Бачка ће у 17 часова угостити Спартак после једне од највећих победа Суботичана у историји, против Спарте из Прага. Није потребно наглашавати да ће "плави голубови" у тој утакмици размишљати и о реваншу у Прагу, где би могли да заокруже велики подвиг.

Два сата касније на терен ће "вечити" ривали.

У истом термину, у 19 часова, почеће и дерби кола Црвена звезда - Раднички и дуел у Сурдулици, Динамо - Партизан.

Црвено-бели ће одиграти четврти узастопни меч пред својим навијачима, где су током недеље убедљиво победили Судуву (3:0) и дошли веома близу пласмана у 3. коло квалификација за Лигу шампиона. Са друге стране, тим Ненада Лалатовића изгубио је у четвртак на гостовању Макабију у Нетањи и реванш на Чаиру дочекаће се вером у преокрет после 0:2. Пре тога - очекује га борба са шампионом.

Истовремено, Партизан ће се вратити у Сурдулицу, где ће му овог пута ривал бити Динамо Врање. Црно-бели су победили Тракаи, али игром нису уверили навијаче да им форма напредује, па се са трибина стадиона у Хумској у четвртак гласно чуло и "Ђукићу одлази", на шта је шеф струке "Парног ваљка" одговорио да је он радник клуба и да други одлучују о томе.

У том контексту, гостовање црно-белих на југу, где су прошлог викенда изгубили, изазваће додатну пажњу.

Парови 2. кола Суперлиге:

у суботу

Земун - Војводина 17.00 (судија Драган Чоловић)
Мачва - Напредак 19.00 (Момчило Марковић) - пренос на Арени спорт 1
Младост - Радник 19.00 (Срђан Јовановић)
Пролетер - Вождовац 19.00 (Бојан Николић)
Рад - Чукарички 19.00 (Ненад Ђокић)

у недељу

ОФК Бачка - Спартак 17.00 (Новак Симовић)
Црвена звезда - Раднички Ниш (Игор Стојилковић) - пренос на Арени спорт 1
Динамо - Партизан 19.00 (Новица Анђеловски) - пренос на Арени спорт 2

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар