SLS: "Vječiti" u isto vrijeme na terenu!

Od subote u 17 časova, do nedelje u 21 biće odigrano drugo kolo domaćeg prvenstva. Pročitajte parove, satnicu, TV program. . .

Fudbal 27.07.2018 | 21:20
SLS: "Vječiti" u isto vrijeme na terenu!
Evropska nedelja donela je još tri pobede srpskih timova (Zvezda, Partizan, pa Spartak) i u dinamičnom "letnjem" ritmu timovi se brzo prebacuju na domaći kolosek

Ovog vikenda na programu su utakmice drugog kola Superlige, u kojima će očekivano veća pažnja biti usmerena ka mečevima u nedelju, kada će na teren izaći srpski predstavnici u Evropi.

Kolo će početi u Zemunu, gde će u subotu u 17 časova ekipa Milana Milanovića na Gradskom stadionu dočekati Vojvodinu. I jedni i drugi su odigrali nerešeno u prvom kolu, ali su iz tih utakmica "izašli" sa različitim osećanjima. Zemunci su bili zadovoljni dobrom partijom i "iksom na Banovom brdu, dok su "lale" počele sezonu remijem protiv Mladosti na svom terenu, pre kratkog puta u Egipat.

Dva sata kasnije, Mačva će u Šapcu dočekati Napredak, u prvom meču pred svojim navijačima. Domaćin, ekipa Dragana Aničića, u prvom kolu je izgubila na gostovanju Spartaku i uprkos odlascima dvojice igrača u inostranstvo (Nikola Milinković u Uzbekistan, Bojan Matić u Južnu Koreju), očekuje se da Šapčani i ove sezone budu "tvrd" rival.

Na drugoj strani biće Kruševljani, koji su u prvoj utakmici savladali silom prilika podmlađeni Rad i napravili dobar uvod u takmičarsku 2018/19, u kojoj će pod vođstvom Milorada Kosanovića imati visok cilj - plasman u Evropu.

Subotnji program biće završen sa još tri utakmice od 19 časova, u Lučanima (Mladost - Radnik), Novom Sadu (Proleter - Voždovac) i u Beogradu (Rad - Čukarički).

Surduličani će na gostovanju Mladosti pokušati da "potvrde" dobar rezultat iz prve utakmice, u kojoj su napravili veliko iznenađenje i pred svojim navijačima pobedili Partizan. Za to vreme će fudbaleri Proletera pokušati da na "Karađorđu" donesu prvi trijumf svom klubu u najvišem rangu, kao što će i Čukarički na Banjici hteti da "naplati" promašene zicere iz utakmice protiv Zemuna.

Dan kasnije, na programu su utakmice klubova koji ovog leta vode i međunarodne bitke.

OFK Bačka će u 17 časova ugostiti Spartak posle jedne od najvećih pobeda Subotičana u istoriji, protiv Sparte iz Praga. Nije potrebno naglašavati da će "plavi golubovi" u toj utakmici razmišljati i o revanšu u Pragu, gde bi mogli da zaokruže veliki podvig.

Dva sata kasnije na teren će "večiti" rivali.

U istom terminu, u 19 časova, počeće i derbi kola Crvena zvezda - Radnički i duel u Surdulici, Dinamo - Partizan.

Crveno-beli će odigrati četvrti uzastopni meč pred svojim navijačima, gde su tokom nedelje ubedljivo pobedili Suduvu (3:0) i došli veoma blizu plasmana u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Sa druge strane, tim Nenada Lalatovića izgubio je u četvrtak na gostovanju Makabiju u Netanji i revanš na Čairu dočekaće se verom u preokret posle 0:2. Pre toga - očekuje ga borba sa šampionom.

Istovremeno, Partizan će se vratiti u Surdulicu, gde će mu ovog puta rival biti Dinamo Vranje. Crno-beli su pobedili Trakai, ali igrom nisu uverili navijače da im forma napreduje, pa se sa tribina stadiona u Humskoj u četvrtak glasno čulo i "Đukiću odlazi", na šta je šef struke "Parnog valjka" odgovorio da je on radnik kluba i da drugi odlučuju o tome.

U tom kontekstu, gostovanje crno-belih na jugu, gde su prošlog vikenda izgubili, izazvaće dodatnu pažnju.

Parovi 2. kola Superlige:

u subotu

Zemun - Vojvodina 17.00 (sudija Dragan Čolović)
Mačva - Napredak 19.00 (Momčilo Marković) - prenos na Areni sport 1
Mladost - Radnik 19.00 (Srđan Jovanović)
Proleter - Voždovac 19.00 (Bojan Nikolić)
Rad - Čukarički 19.00 (Nenad Đokić)

u nedelju

OFK Bačka - Spartak 17.00 (Novak Simović)
Crvena zvezda - Radnički Niš (Igor Stojilković) - prenos na Areni sport 1
Dinamo - Partizan 19.00 (Novica Anđelovski) - prenos na Areni sport 2

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar