Евертонов тотални губитак!

Купљен за 27. 000. 000 евра, отишао за дупло мање! Холанђанин након разочаравајуће сезоне завршио у Вердеру.  Евертон продао Класена Вердеру из Бремена! Холандски фудбалер Дејви Класен прешао је из Евертона у Вердер Бремен, а финансијски детаљи трансфера нису објављени, пренели су британски медији.

Фудбал 29.07.2018 | 20:20
Евертонов тотални губитак!
Евертонова трансфер политика је доживела потпуни колапс. А колико су се прошлог лета правиле лоше процене говори и пример холандског офанзивног везисте Дејвија Класена.

Карамеле су прошлог лета Ајаксу платиле обешетећење од 27.000.000 евра за овог талентованог играча, док су га само годину дана касније продале Вердеру за дупло мању своту новца - 13.500.000 евра.

Са тржишног и пословног аспекта у питању је тотални губитак, али када се погледа Класенов учинак из прошле сезоне обештећење нимало није занемарљиво. Холанђанин је прошле сезоне у дресу Карамела одиграо 17 утакмица у свим такмичењима и забележио само једну асистенцију и то у квалификацијама за Лигу Европе против Ружомберока.

Ипак, у Бремену верују да су одрадили добар посао и да ће Класен показати пун потенцијал у њиховим редовима.

"Важно ми је било да знам где тачно идем и амбиције клуба су ме убедиле. После разговора са тренером Флоријаном Кохфелтом, имам осећај да својим способностима могу значајно допринети клубу. Тренер жели да играмо атрактиван и нападачки фудбал и то ме радује", рекао је Класен за клупски сајт.

Класен није играо у пријатељској утакмици против Блекбурна у четвртак, коју је Евертон изгубио 3:0, јер је већ добио дозволу за путовање у Немачку.

Офанзивни везиста забележио је 16 наступа за 'Крамеле' и у клубу му је речено да нови менаџер Марко Силва не рачуна на њега.

Класенова година на Гудисон парку била је бурна, а тадашњи менаџер Роналд Куман, који га је довео, отпуштен је у октобру.

Пет недеља касније заменио га је Сем Олардјс, који је отпуштен у мају, када га је заменио Силва.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар