Evertonov totalni gubitak!

Kupljen za 27. 000. 000 evra, otišao za duplo manje! Holanđanin nakon razočaravajuće sezone završio u Verderu.  Everton prodao Klasena Verderu iz Bremena! Holandski fudbaler Dejvi Klasen prešao je iz Evertona u Verder Bremen, a finansijski detalji transfera nisu objavljeni, preneli su britanski mediji.

Fudbal 29.07.2018 | 20:20
Evertonov totalni gubitak!
Evertonova transfer politika je doživela potpuni kolaps. A koliko su se prošlog leta pravile loše procene govori i primer holandskog ofanzivnog veziste Dejvija Klasena.

Karamele su prošlog leta Ajaksu platile obešetećenje od 27.000.000 evra za ovog talentovanog igrača, dok su ga samo godinu dana kasnije prodale Verderu za duplo manju svotu novca - 13.500.000 evra.

Sa tržišnog i poslovnog aspekta u pitanju je totalni gubitak, ali kada se pogleda Klasenov učinak iz prošle sezone obeštećenje nimalo nije zanemarljivo. Holanđanin je prošle sezone u dresu Karamela odigrao 17 utakmica u svim takmičenjima i zabeležio samo jednu asistenciju i to u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Ružomberoka.

Ipak, u Bremenu veruju da su odradili dobar posao i da će Klasen pokazati pun potencijal u njihovim redovima.

"Važno mi je bilo da znam gde tačno idem i ambicije kluba su me ubedile. Posle razgovora sa trenerom Florijanom Kohfeltom, imam osećaj da svojim sposobnostima mogu značajno doprineti klubu. Trener želi da igramo atraktivan i napadački fudbal i to me raduje", rekao je Klasen za klupski sajt.

Klasen nije igrao u prijateljskoj utakmici protiv Blekburna u četvrtak, koju je Everton izgubio 3:0, jer je već dobio dozvolu za putovanje u Nemačku.

Ofanzivni vezista zabeležio je 16 nastupa za 'Kramele' i u klubu mu je rečeno da novi menadžer Marko Silva ne računa na njega.

Klasenova godina na Gudison parku bila je burna, a tadašnji menadžer Ronald Kuman, koji ga je doveo, otpušten je u oktobru.

Pet nedelja kasnije zamenio ga je Sem Olardjs, koji je otpušten u maju, kada ga je zamenio Silva.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar