Почиње ХНЛ: Динамо брани титулу!

Алавес изашао из Рудеша! Тренер Модрих Ненад Бјелица има толико играча да може да склопи три поставе.

Фудбал 27.07.2018 | 16:15
Почиње ХНЛ: Динамо брани титулу!
Утакмицом између Динама и Рудеша (20.00, ТВ Арена Спорт 3) почиње 28. сезона ХНЛ-а. Динамо брани титулу, Ријека је вицешампион, а нови прволигаш Горица, која сутра игра управо са Ријеком. 

Што се Рудеша тиче, екипа из западног дела Загреба доживела је велике оперативне промене, будући да је клуб напустила шпанска групација, која држи Алавес, а од ове сезоне ће финансијски, логистички и маркетиншки помагати Истри.

Тако је Рудеш, који је прошле сезоне дебитовао у ХНЛ-у и одиграо феноменално пролеће, сада највећи кандидат за испадање из лиге. Клуб је напустио и огроман број играча који су отишли претежно у Истру или су се вратили са позајмице у Алавес, док је клуб довео неколико играча из нижих хрватских и немачких лига.

Динамо је, са друге стране, сезону отворио на најбољи могући начин. Модри су против Хапоел Бер Шеве другом колу квалификација за Лигу шампиона одиграли изнад свих очекивања и петардом испратили Израелце кући, чиме су практично решили питање пласмана у наредну рунду. Динамо је на лето потписао чак 12 новајлија, а из клуба су отишли Борна Соса и Анте Ћорић, обојица за по 6.000.000 евра и Ел Араби Судани за 3.000.000. Врло близу одласка је и Филип Бенковић, а наводно интерес постоји и за члана репрезентације Доминика Ливаковића. Екипа тренутно броји чак 34 играча, с тим да су Бенковић, Никола Моро, Дамиан Кадзиор и Александру Мател повређени, а Ливаковић и Марио Гаврановић још недовољно спремни. 

Тим Ненада Бјелице је против Бер Шеве показао да има потенцијал, а позитивна околност је и ширина коју поседује. Међутим, превелики број играча у Бјеличином ростеру могао би да представља проблем, јер поред стартних 11, њих 18 може да буде у протоколу. То значи да ће на свакој утакмици, ако не дође до нових продаја, на трибини остати 16 фудбалера. У том случају могло би да дође до незадовољства у свлачионици, што ће лоше утицати на атмосферу и односе међу играчима. 

Ипак, Бјелица је најавио да ће сви играчи добити шансу, а да ли је причао истину, видећемо данас. Тако ће Динамо против Рудеша, према писању Спортских новости, истрчати са 11 нових играча у односу на сусрет са Хапоелом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар