Počinje HNL: Dinamo brani titulu!

Alaves izašao iz Rudeša! Trener Modrih Nenad Bjelica ima toliko igrača da može da sklopi tri postave.

Fudbal 27.07.2018 | 16:15
Počinje HNL: Dinamo brani titulu!
Utakmicom između Dinama i Rudeša (20.00, TV Arena Sport 3) počinje 28. sezona HNL-a. Dinamo brani titulu, Rijeka je vicešampion, a novi prvoligaš Gorica, koja sutra igra upravo sa Rijekom. 

Što se Rudeša tiče, ekipa iz zapadnog dela Zagreba doživela je velike operativne promene, budući da je klub napustila španska grupacija, koja drži Alaves, a od ove sezone će finansijski, logistički i marketinški pomagati Istri.

Tako je Rudeš, koji je prošle sezone debitovao u HNL-u i odigrao fenomenalno proleće, sada najveći kandidat za ispadanje iz lige. Klub je napustio i ogroman broj igrača koji su otišli pretežno u Istru ili su se vratili sa pozajmice u Alaves, dok je klub doveo nekoliko igrača iz nižih hrvatskih i nemačkih liga.

Dinamo je, sa druge strane, sezonu otvorio na najbolji mogući način. Modri su protiv Hapoel Ber Ševe drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona odigrali iznad svih očekivanja i petardom ispratili Izraelce kući, čime su praktično rešili pitanje plasmana u narednu rundu. Dinamo je na leto potpisao čak 12 novajlija, a iz kluba su otišli Borna Sosa i Ante Ćorić, obojica za po 6.000.000 evra i El Arabi Sudani za 3.000.000. Vrlo blizu odlaska je i Filip Benković, a navodno interes postoji i za člana reprezentacije Dominika Livakovića. Ekipa trenutno broji čak 34 igrača, s tim da su Benković, Nikola Moro, Damian Kadzior i Aleksandru Matel povređeni, a Livaković i Mario Gavranović još nedovoljno spremni. 

Tim Nenada Bjelice je protiv Ber Ševe pokazao da ima potencijal, a pozitivna okolnost je i širina koju poseduje. Međutim, preveliki broj igrača u Bjeličinom rosteru mogao bi da predstavlja problem, jer pored startnih 11, njih 18 može da bude u protokolu. To znači da će na svakoj utakmici, ako ne dođe do novih prodaja, na tribini ostati 16 fudbalera. U tom slučaju moglo bi da dođe do nezadovoljstva u svlačionici, što će loše uticati na atmosferu i odnose među igračima. 

Ipak, Bjelica je najavio da će svi igrači dobiti šansu, a da li je pričao istinu, videćemo danas. Tako će Dinamo protiv Rudeša, prema pisanju Sportskih novosti, istrčati sa 11 novih igrača u odnosu na susret sa Hapoelom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar