Пробао код Стива Кера, па потписао за Цедевиту!

Прошлосезонски плејмејкер Атланте најновије је појачање хрватског шампиона.

Кошарка 29.07.2018 | 17:30
Пробао код Стива Кера, па потписао за Цедевиту!
Цедевита амбициозно прави тим за нову сезону.

Хрватски шампион довео је и четврто појачање из иностранства, јер је потписао уговор са америчким плејмејкером Џошом Магетијем (28 година, 185 центиметара), који је прошлу сезону провео у Атланти, а ово лето у опреми Голден Стејта на НБА Летњој лиги, под надзором тренера првог тима, Стива Кера.

Магети је завршио колеџ Алаба Хантсвил 2012, после чега није био изабран на драфту. Каријеру је градио у холандском Зволеу (2012/13), грчком Короивосу (2014/15), а у међувремену је неуспешно покушавао да се наметне НБА тимовима.

Ипак, у тој намери је ипак успео прошлог лета, када је задовољио Атланту на Летњој лиги и потписао двосмерни уговор, који му је омогућио да игра и за Хоксе и за њихов развојни тим, Бејхоксе.

Магети је у НБА лиги прошле сезоне одиграо 18 утакмица, просечно по 12 минута по утакмици.

Потписом за Цедевиту, кошаркаш из Алабаме постао је треће појачање на које ће тренер Сито Алонсо рачунати од почетка сезоне, после долазака његовог земљака, крилног играча Елџина Кука (25) и бразилског бека Витора Бенитеа (28). 

Такође, Загрепчани су овог лета ангажовали још једног Американца, Тајлера Вајдмена, али се очекује да он почне сезону у екипи која ће под вођством Славена Римца играти у домаћем првенству, као и новајлије из Цибоне, Андрија Ћорић и Домагој Бошњак.

Алонсо из прошлосезонског састава неће моћи да рачуна на репрезентативца БиХ Џанана Мусу, који је потписао за Бруклин Нетсе, а уговори нису продужени са Американцима Вилом Черијем и Деметрисом Николсом. Такође, најављено је и да ће Цедевиту напустити и хрватски ветеран Роко Укић, каои и Марко Араповић, за кога је наговештено да ће прећи у Цибону.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар