Probao kod Stiva Kera, pa potpisao za Cedevitu!

Prošlosezonski plejmejker Atlante najnovije je pojačanje hrvatskog šampiona.

Košarka 29.07.2018 | 17:30
Probao kod Stiva Kera, pa potpisao za Cedevitu!
Cedevita ambiciozno pravi tim za novu sezonu.

Hrvatski šampion doveo je i četvrto pojačanje iz inostranstva, jer je potpisao ugovor sa američkim plejmejkerom Džošom Magetijem (28 godina, 185 centimetara), koji je prošlu sezonu proveo u Atlanti, a ovo leto u opremi Golden Stejta na NBA Letnjoj ligi, pod nadzorom trenera prvog tima, Stiva Kera.

Mageti je završio koledž Alaba Hantsvil 2012, posle čega nije bio izabran na draftu. Karijeru je gradio u holandskom Zvoleu (2012/13), grčkom Koroivosu (2014/15), a u međuvremenu je neuspešno pokušavao da se nametne NBA timovima.

Ipak, u toj nameri je ipak uspeo prošlog leta, kada je zadovoljio Atlantu na Letnjoj ligi i potpisao dvosmerni ugovor, koji mu je omogućio da igra i za Hokse i za njihov razvojni tim, Bejhokse.

Mageti je u NBA ligi prošle sezone odigrao 18 utakmica, prosečno po 12 minuta po utakmici.

Potpisom za Cedevitu, košarkaš iz Alabame postao je treće pojačanje na koje će trener Sito Alonso računati od početka sezone, posle dolazaka njegovog zemljaka, krilnog igrača Eldžina Kuka (25) i brazilskog beka Vitora Benitea (28). 

Takođe, Zagrepčani su ovog leta angažovali još jednog Amerikanca, Tajlera Vajdmena, ali se očekuje da on počne sezonu u ekipi koja će pod vođstvom Slavena Rimca igrati u domaćem prvenstvu, kao i novajlije iz Cibone, Andrija Ćorić i Domagoj Bošnjak.

Alonso iz prošlosezonskog sastava neće moći da računa na reprezentativca BiH Džanana Musu, koji je potpisao za Bruklin Netse, a ugovori nisu produženi sa Amerikancima Vilom Čerijem i Demetrisom Nikolsom. Takođe, najavljeno je i da će Cedevitu napustiti i hrvatski veteran Roko Ukić, kaoi i Marko Arapović, za koga je nagovešteno da će preći u Cibonu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar