САД за креативна рјешења за КиМ

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић истакао је да је савјетник за националну безбједност у Бијелој кући Џон Болтон рекао да су САД спремне да саслушају креативна рјешења за КиМ.

Србија 27.07.2018 | 11:08
САД за креативна рјешења за КиМ
Дачић је за Глас Америке рекао да је највећа промјена која је дошла са новом администрацијом САД та што су “вољни да саслушају и аргументе Србије”, наводећи да “до прије двије године, кад с неким разговарате, рекли би вам ”то је ријешено питање””.

Сада кажу ”треба да се нађе компромис”, рекао је Дачић и истакао да је то велика разлика.

Шеф српске дипломатије изразио је задовољство разговорима које је имао у Вашингтону са помоћником државног секретара за Европу и Евроазију Весом Мичелом и Болтоном.

Дачић је рекао да је за Београд посебно значајна чињеница да је на мјесту помоћника државног секретара за Европу и Евроазију Вес Мичел, јер је “имао слуха и показао разумевање за интересе Србије”.

Истиче и да је савјетник за националну безбједност Џон Болтон спреман да саслуша и другачија рјешења за Косово.

Како је рекао Болтон, америчка спољна политика у претходном периоду, дакле прије Трампа, била је вођена неким аутопилотом, нагласио је Дачић и додао да то значи да је вођена у једном смјеру “који је утврђен тада и тада”.

– По први пут, ево цитирам ријечи, они су спремни да саслушају креативна рјешења могућих проблема, укључујући и Косово – истакао је шеф српске дипломатије.

То је за нас веома важна ствар и јако је важно да око тога постоји сагласност овдје у Вашингтону, закључио је Дачић.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

То

27.07.2018 11:09

Ти је ко у пошти кад ти поштар каже,, доћи ће писмо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавро

27.07.2018 11:32

Овај паламуди 30 година увјек исту причу и ужива , а народ му на просјачком штапу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тркуља

27.07.2018 13:48

Американци ван неће да кажу директно у оци да је та ствар са Косовом завршена за њих и да треба да се стим помире него вас држе у неизвјесности чисто из некоког сажаљења јер ће вас требати за неке друге ствари у народним годинама да одрадите за америчке интересе !!

ОДГОВОРИТЕ