SAD za kreativna rješenja za KiM

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je da je savjetnik za nacionalnu bezbjednost u Bijeloj kući Džon Bolton rekao da su SAD spremne da saslušaju kreativna rješenja za KiM.

Srbija 27.07.2018 | 11:08
SAD za kreativna rješenja za KiM
Dačić je za Glas Amerike rekao da je najveća promjena koja je došla sa novom administracijom SAD ta što su “voljni da saslušaju i argumente Srbije”, navodeći da “do prije dvije godine, kad s nekim razgovarate, rekli bi vam ”to je riješeno pitanje””.

Sada kažu ”treba da se nađe kompromis”, rekao je Dačić i istakao da je to velika razlika.

Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo razgovorima koje je imao u Vašingtonu sa pomoćnikom državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom i Boltonom.

Dačić je rekao da je za Beograd posebno značajna činjenica da je na mjestu pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel, jer je “imao sluha i pokazao razumevanje za interese Srbije”.

Ističe i da je savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton spreman da sasluša i drugačija rješenja za Kosovo.

Kako je rekao Bolton, američka spoljna politika u prethodnom periodu, dakle prije Trampa, bila je vođena nekim autopilotom, naglasio je Dačić i dodao da to znači da je vođena u jednom smjeru “koji je utvrđen tada i tada”.

– Po prvi put, evo citiram riječi, oni su spremni da saslušaju kreativna rješenja mogućih problema, uključujući i Kosovo – istakao je šef srpske diplomatije.

To je za nas veoma važna stvar i jako je važno da oko toga postoji saglasnost ovdje u Vašingtonu, zaključio je Dačić.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

То

27.07.2018 11:09

Ти је ко у пошти кад ти поштар каже,, доћи ће писмо

ODGOVORITE
Name

Gavro

27.07.2018 11:32

Ovaj palamudi 30 godina uvjek istu priču i uživa , a narod mu na prosjačkom štapu.

ODGOVORITE
Name

Trkulja

27.07.2018 13:48

Amerikanci van neće da kažu direktno u oci da je ta stvar sa Kosovom završena za njih i da treba da se stim pomire nego vas drže u neizvjesnosti čisto iz nekokog sažaljenja jer će vas trebati za neke druge stvari u narodnim godinama da odradite za američke interese !!

ODGOVORITE