Мусемић: Послије 2:0 тешко би се и Јувентус вратио!

Тренер Сарајева честитао играчима на ремију 2:2 са Аталантом, али не жели еуфорију. "Овај резултат нас неће заварати, Аталанта је и даље фаворит“, поручио је Мусемић.

Фудбал 27.07.2018 | 17:15
Мусемић: Послије 2:0 тешко би се и Јувентус вратио!
Фудбалери Сарајева направили су велики резултат ремијем 2:2 са Аталантом у првом мечу другог кола квалификација за Лигу Европе.

Представник БиХ успио је да се врати у меч и избори повољан резултат иако је на полувремену губио 2:0.

"Честитам својим играчима за све што су пружили, па и у првом полувремену кад смо губили 2:0, али ово друго полувријеме је за нас велика ствар. Честитам за борбеност, било је ту грешака, али дали су максимум данас“, рекао је Мусемић послије утакмице.

Упркос одличном резултату Мусемић смирује еуфорију.

"Овај резултат нас неће заварати, Аталанта је и даље фаворит. Покушаћемо ово што смо данас урадили поновити у Сарајеву пред нашим навијачима. Било је јако лијепо играти, лијеп је амбијент који су направили наши и навијачи Аталанте на овом прелијепом стадиону“, рекао је Мусемић.

Шеф стручног штаба Сарајева рекао је да није замјерио ништа својим навијачима након првих 45 минута у којима су губили 2:0..

"Ја сам и на полувремену рекао играчима да полувријеме није било лоше. Примили смо голове из прекида, доста наивно. Рекао сам им да није било лоше, направио сам мале корекције и рекао сам им да покушају друго полувријеме одиграти на том нивоу. Послије 2:0 тешко би се и Јувентус вратио“, истакао је Мусемић.

Он је додао да је његова екипа свјесно одмарала 4-5 играча у првенственом мечу против Радника коју су Сарајлије изгубиле 2:2, али да не обраћа много пажњу на притисак, јер је он као тренер увијек под притиском.

"Хвала навијачима који су превалили толики пут и дошли да нас бодре. Узвратили смо им добром игром. Поручујуме им да смо и даље на земљи, Има још једна утакмица, Аталанта је и даље фаворит, квалитетнији су од нас, али учинићемо све да се што квалитетније припремимо“.



Мусемић се ипак није сложио са констатацијом једног новинара да је ово историјски резултат јер је Сарајево једина екипа из БиХ која је ремизирала са екипом из Лига Петице.

"Ово није за мене историјски резултат. Сарајево је у историји играло велике утакмице, и против Манчестера и Хамбурга, тако да за нас то није толико велкико. Можда је то сада јер је Босна мања држава, али по мени ово није историјски резултат. Сарајево је раније имало добре резултате можда и против бољих екипа", истакао је Мусемић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар