Musemić: Poslije 2:0 teško bi se i Juventus vratio!

Trener Sarajeva čestitao igračima na remiju 2:2 sa Atalantom, ali ne želi euforiju. "Ovaj rezultat nas neće zavarati, Atalanta je i dalje favorit“, poručio je Musemić.

Fudbal 27.07.2018 | 17:15
Musemić: Poslije 2:0 teško bi se i Juventus vratio!
Fudbaleri Sarajeva napravili su veliki rezultat remijem 2:2 sa Atalantom u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Predstavnik BiH uspio je da se vrati u meč i izbori povoljan rezultat iako je na poluvremenu gubio 2:0.

"Čestitam svojim igračima za sve što su pružili, pa i u prvom poluvremenu kad smo gubili 2:0, ali ovo drugo poluvrijeme je za nas velika stvar. Čestitam za borbenost, bilo je tu grešaka, ali dali su maksimum danas“, rekao je Musemić poslije utakmice.

Uprkos odličnom rezultatu Musemić smiruje euforiju.

"Ovaj rezultat nas neće zavarati, Atalanta je i dalje favorit. Pokušaćemo ovo što smo danas uradili ponoviti u Sarajevu pred našim navijačima. Bilo je jako lijepo igrati, lijep je ambijent koji su napravili naši i navijači Atalante na ovom prelijepom stadionu“, rekao je Musemić.

Šef stručnog štaba Sarajeva rekao je da nije zamjerio ništa svojim navijačima nakon prvih 45 minuta u kojima su gubili 2:0..

"Ja sam i na poluvremenu rekao igračima da poluvrijeme nije bilo loše. Primili smo golove iz prekida, dosta naivno. Rekao sam im da nije bilo loše, napravio sam male korekcije i rekao sam im da pokušaju drugo poluvrijeme odigrati na tom nivou. Poslije 2:0 teško bi se i Juventus vratio“, istakao je Musemić.

On je dodao da je njegova ekipa svjesno odmarala 4-5 igrača u prvenstvenom meču protiv Radnika koju su Sarajlije izgubile 2:2, ali da ne obraća mnogo pažnju na pritisak, jer je on kao trener uvijek pod pritiskom.

"Hvala navijačima koji su prevalili toliki put i došli da nas bodre. Uzvratili smo im dobrom igrom. Poručujume im da smo i dalje na zemlji, Ima još jedna utakmica, Atalanta je i dalje favorit, kvalitetniji su od nas, ali učinićemo sve da se što kvalitetnije pripremimo“.



Musemić se ipak nije složio sa konstatacijom jednog novinara da je ovo istorijski rezultat jer je Sarajevo jedina ekipa iz BiH koja je remizirala sa ekipom iz Liga Petice.

"Ovo nije za mene istorijski rezultat. Sarajevo je u istoriji igralo velike utakmice, i protiv Mančestera i Hamburga, tako da za nas to nije toliko velkiko. Možda je to sada jer je Bosna manja država, ali po meni ovo nije istorijski rezultat. Sarajevo je ranije imalo dobre rezultate možda i protiv boljih ekipa", istakao je Musemić.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar