Гдје ће Филип Костић и шта се дешава са њим?

Зашто ХСВ држи цену од преко 12. 000. 000 евра, а продао би за 8. 000. 000? Плата пала на 1. 700. 000 евра! Волфзбург је озбиљан кандидат за потпис српског репрезентативца.

Фудбал 29.07.2018 | 15:00
Гдје ће Филип Костић и шта се дешава са њим?
Вратио се Филип Костић у Хамбург, али питање је да ли у Хамбургу остаје. Испадање славног немачког клуба у Цвајту повлачи и радикалне мере, једна од њих је реконструција играчког кадра, посебно странаца са „јаком“ платом, а српски репрезентативац је један од таквих. Ни њему се баш не остаје у друголигашком друштву, а спас би могао да му понуди – Волфзбург.

Тренер Вукова, Бруно Лабадија, инсистирао је на доласку Костића пре два лета, а према информацијама из Немачке опет жели да сарађује са крилним везистом. Први пут није имао ни успеха, ни времена, јер је добио отказ само два месеца пошто је некадашњи члан крагујевачког Радничког, Гронингена и Штутгарта стигао у клуб. Овога пута сматра да би после Феликса Клауса по десној страни, те нападача Данијела Гинчека и Вута Вегхорста, Костић представљао добру опцију у офанзивној линији тима.

Да би до сарадње дошло, мораће Волфзбург да нађе новац који за прилике бундеслигашког фудбала није занемарљив. ХСВ је купио Филипа Костића за 14.000.000 евра из Штутгарта. Већи део тог трансфера покривен је новцем инвеститора Клауса Михаела Куна. Поменутог лета купио је део акција Хамбурга за 34.000.00 евра, од којих је 12.000.000 потрошено на Филипов трансфер, уз још 2.000.000 евра које обезбедило руководство клуба. У међувремену, Михаел Куне се повукао, али захтева новац натраг, уверавајући да поседује папире којима доказује да је средства само позајмио некадашњем победнику Купа шампиона. Зато ХСВ гледа да прода брзоного крило по цену већој од 12.000.000 евра и да тај новац одмах врати инвеститору. Једини је проблем што Волфзбург не жели толико да плати.

Према појединим информацијама, ХСВ је спреман да цену обештећења спусти на 8.000.000 евра, а да продајом Албина Екдала за 5.000.000 евра надокнади, чак и пребаци захтеве Клауса Михалеа Кунеа и тако избегне финансијске проблеме. Ако не буде желео да плаћа ту цену, Немци уверавају да би Волфзбург могао да ангажује Костића најпре на позајмицу.

Питање је да ли се нашем репрезентативцу игра у Цвајти. Тим пре што му је плата са 3.000.000 евра колико је била загарантована у Бундеслиги (додатних 1.000.000 имао на име бонуса), пала на „тричавих“ 1.700.000 евра у нижем рангу. Сазнање да је од минуле зиме Филип Костић клијент агенције ЛИАН спортс, којом руководи Фали Рамадани, могло би да буде кључно у реализацији посла, јер је поменути менаџер у добрим односима са већином немачких клубова и доказао је способност да играчима које води нађе добар ангажман.

У међувремену...

„Филип је био на продуженом одмору, због учешћа на Мундијалу. А наши тренинзи су захтевни. Зато је ове седмице радио само на плану физичке спреме. Ако се врати на ниво који нам је потребан и ако и даље буде у ХСВ-у укључићемо га у екипу“, појаснио је тренер Кристијан Тиц зашто Костић неће играти у контролној утакмици са Монаком заказаној за суботу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар