Gdje će Filip Kostić i šta se dešava sa njim?

Zašto HSV drži cenu od preko 12. 000. 000 evra, a prodao bi za 8. 000. 000? Plata pala na 1. 700. 000 evra! Volfzburg je ozbiljan kandidat za potpis srpskog reprezentativca.

Fudbal 29.07.2018 | 15:00
Gdje će Filip Kostić i šta se dešava sa njim?
Vratio se Filip Kostić u Hamburg, ali pitanje je da li u Hamburgu ostaje. Ispadanje slavnog nemačkog kluba u Cvajtu povlači i radikalne mere, jedna od njih je rekonstrucija igračkog kadra, posebno stranaca sa „jakom“ platom, a srpski reprezentativac je jedan od takvih. Ni njemu se baš ne ostaje u drugoligaškom društvu, a spas bi mogao da mu ponudi – Volfzburg.

Trener Vukova, Bruno Labadija, insistirao je na dolasku Kostića pre dva leta, a prema informacijama iz Nemačke opet želi da sarađuje sa krilnim vezistom. Prvi put nije imao ni uspeha, ni vremena, jer je dobio otkaz samo dva meseca pošto je nekadašnji član kragujevačkog Radničkog, Groningena i Štutgarta stigao u klub. Ovoga puta smatra da bi posle Feliksa Klausa po desnoj strani, te napadača Danijela Ginčeka i Vuta Veghorsta, Kostić predstavljao dobru opciju u ofanzivnoj liniji tima.

Da bi do saradnje došlo, moraće Volfzburg da nađe novac koji za prilike bundesligaškog fudbala nije zanemarljiv. HSV je kupio Filipa Kostića za 14.000.000 evra iz Štutgarta. Veći deo tog transfera pokriven je novcem investitora Klausa Mihaela Kuna. Pomenutog leta kupio je deo akcija Hamburga za 34.000.00 evra, od kojih je 12.000.000 potrošeno na Filipov transfer, uz još 2.000.000 evra koje obezbedilo rukovodstvo kluba. U međuvremenu, Mihael Kune se povukao, ali zahteva novac natrag, uveravajući da poseduje papire kojima dokazuje da je sredstva samo pozajmio nekadašnjem pobedniku Kupa šampiona. Zato HSV gleda da proda brzonogo krilo po cenu većoj od 12.000.000 evra i da taj novac odmah vrati investitoru. Jedini je problem što Volfzburg ne želi toliko da plati.

Prema pojedinim informacijama, HSV je spreman da cenu obeštećenja spusti na 8.000.000 evra, a da prodajom Albina Ekdala za 5.000.000 evra nadoknadi, čak i prebaci zahteve Klausa Mihalea Kunea i tako izbegne finansijske probleme. Ako ne bude želeo da plaća tu cenu, Nemci uveravaju da bi Volfzburg mogao da angažuje Kostića najpre na pozajmicu.

Pitanje je da li se našem reprezentativcu igra u Cvajti. Tim pre što mu je plata sa 3.000.000 evra koliko je bila zagarantovana u Bundesligi (dodatnih 1.000.000 imao na ime bonusa), pala na „tričavih“ 1.700.000 evra u nižem rangu. Saznanje da je od minule zime Filip Kostić klijent agencije LIAN sports, kojom rukovodi Fali Ramadani, moglo bi da bude ključno u realizaciji posla, jer je pomenuti menadžer u dobrim odnosima sa većinom nemačkih klubova i dokazao je sposobnost da igračima koje vodi nađe dobar angažman.

U međuvremenu...

„Filip je bio na produženom odmoru, zbog učešća na Mundijalu. A naši treninzi su zahtevni. Zato je ove sedmice radio samo na planu fizičke spreme. Ako se vrati na nivo koji nam je potreban i ako i dalje bude u HSV-u uključićemo ga u ekipu“, pojasnio je trener Kristijan Tic zašto Kostić neće igrati u kontrolnoj utakmici sa Monakom zakazanoj za subotu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar