Дурент: Јокић је опасан!

Један од најбољих кошаркаша данашњице Кевин Дурент опет је похвалио српског центра Николу Јокића.

Кошарка 29.07.2018 | 14:30
Дурент: Јокић је опасан!
Дурент је разговарао са Си-Џејом Мекалумом о играчима из НБА чија игра му се свиђа.

Звезда НБА шампиона Голден Стејта, Кевин Дурент, пажљиво прати игре Николе Јокића. Он је рекао да је српски кошаркаш за кратко време у најјачој лиги света успео оно што је малом броју играча пошло за руком.

"Он је опасан играч, већ има близу 100 'трипл-даблова'. Можда је други центар у историји са том статистиком које сам видео. Имао их је много и прошле године", рекао је Дурент, а преноси "Еурохоопс".

Дурент, који је свакако претерао бројком 100, додао да Јокић није без разлога потписао максимални уговор са Нагетсима овог лета.

Српски кошаркаш у каријери је остварио 16 "трипл-даблова", а само прошле сезоне их је имао 10, што је највише у историји Денвера откако је у сезони 1987/1988 Фет Лејвер забележио девет.

Испред Јокића су на крају сезоне били само Бен Симонс (Филаделфија) са 12, Леброн Џејмс (Кливленд) са 18 и Расел Вестбрук (Оклахома) са 25 "трипл-даблова".

Српски кошаркаш је у фебруару забележио најбржи "трипл-дабл" у историји НБА лиге, за само 14 минута у игри на утакмици против Милвокија. Тај меч завршио је са 30 поена, 17 асистенција и 15 скокова.

Јокић, којег су Нагитси изабрали на драфту као 41. пика 2014, прошле сезоне је имао просечан учинак од 18,5 поена, 10,7 скокова и 6,1 асистенција по утакмици.

Јокић је овог лета потписао са Нагетсима петогодишњи уговор вредан 148 милиона долара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар