Durent: Jokić je opasan!

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Kevin Durent opet je pohvalio srpskog centra Nikolu Jokića.

Košarka 29.07.2018 | 14:30
Durent: Jokić je opasan!
Durent je razgovarao sa Si-Džejom Mekalumom o igračima iz NBA čija igra mu se sviđa.

Zvezda NBA šampiona Golden Stejta, Kevin Durent, pažljivo prati igre Nikole Jokića. On je rekao da je srpski košarkaš za kratko vreme u najjačoj ligi sveta uspeo ono što je malom broju igrača pošlo za rukom.

"On je opasan igrač, već ima blizu 100 'tripl-dablova'. Možda je drugi centar u istoriji sa tom statistikom koje sam video. Imao ih je mnogo i prošle godine", rekao je Durent, a prenosi "Eurohoops".

Durent, koji je svakako preterao brojkom 100, dodao da Jokić nije bez razloga potpisao maksimalni ugovor sa Nagetsima ovog leta.

Srpski košarkaš u karijeri je ostvario 16 "tripl-dablova", a samo prošle sezone ih je imao 10, što je najviše u istoriji Denvera otkako je u sezoni 1987/1988 Fet Lejver zabeležio devet.

Ispred Jokića su na kraju sezone bili samo Ben Simons (Filadelfija) sa 12, Lebron Džejms (Klivlend) sa 18 i Rasel Vestbruk (Oklahoma) sa 25 "tripl-dablova".

Srpski košarkaš je u februaru zabeležio najbrži "tripl-dabl" u istoriji NBA lige, za samo 14 minuta u igri na utakmici protiv Milvokija. Taj meč završio je sa 30 poena, 17 asistencija i 15 skokova.

Jokić, kojeg su Nagitsi izabrali na draftu kao 41. pika 2014, prošle sezone je imao prosečan učinak od 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistencija po utakmici.

Jokić je ovog leta potpisao sa Nagetsima petogodišnji ugovor vredan 148 miliona dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar