ЕП: Срби преко Хрвата до финала!

Србија "потопила" првака света за финале ЕП! Ватерполисти Србије савладали су Хрватску 9:7 и четврти пут у низу се пласирали у финале Европског првенства! ВЕЛИКА ПОБЕДА: Србија преко Хрватске у финалу! "Делфини" ће у суботу бранити европско злато! Победили су светског првака, Хрватску и поново ушли у меч за титулу првака Старог континента! Моћни Делфини растурили Хрватску, Србија иде по четврто злато заредом! Феноменална партија српских ватерполиста у полуфиналу ЕП и освета за онај пораз у полуфиналу СП прошлог лета.  Фатовић без стида, песницом на Филиповића! Хрвати су у поједниним тренуцима веома прљаво играли утакмицу полуфинала Европског првенства са Србијом.

Остали спортови 26.07.2018 | 21:50
ЕП: Срби преко Хрвата до финала!
"Делфини" су одиграли маестрално против актуелног првака света и тако прекинули серију од три пораза у низу од "баракуда".

Тим Дејана Савића је кључну предност стекао фантастичном игром у нападу у првој четвртини у којој су "делфини" реализовали скоро сваки напад и са пет голова стигли до +2.

У наставку меч кључни фактор била је моћна одбрана Србије, упркос бројним искључењима наших бекова, "делфини" су заустављали редовно нападе Хрвата са играчем мање те сјајним погоцима Мандића и Прлаиновића долазили до три гола предности.

То је фрустрирало Хрвате који су током већег дела меча више тражили прилику да прљавом игром изборе предност, али нису имали решење за сјајну одбрану Србије и фантастичног голмана Бранислава Митровића.

Митровић је меч завршио са седам одбрана, док су најефикаснији са по три гола били Мандић и Ћук. Ћук је носио Србију у првом полувремену док није искључен, док је Мандић постигао кључни гол фантастичним лобом за 9:6 три минута пре краја утакмице.

По гол су постигли још Јакшић, Прлаиновић и Стефан Митровић, док је Хрвате предводио Вукићевић са три погодка, а два је дао Бушље.

Србија ће у финалу ЕП у Барселони играти против бољег из другог полуфинала у којем од 22х играју Шпанија и Русија.

Финале је у суботу.

Фатовић без стида, песницом на Филиповића! Хрвати су у поједниним тренуцима веома прљаво играли утакмицу полуфинала Европског првенства са Србијом.

Срамна ситуација догодила се у првом мунуту друге четвртине када је Лорен Фатовић без икаквог разлога ударио песницом у лице нашег Филипа Филиповића. И што је најгоре судије уопште нису констатовале шта се догодило у базену.

Фатовић је наставио да игра грубо, па је дошло до новог инцидента, овог пута са Милошем Ћуком, а судије су случај решиле тако што су искључиле обојицу играча.

Ово није први пут да Хрвати насрћу на Филипа Филиповића, а слична ситуација била је и пре шест година када је песницом ударио Никша Добуд.

Гладијаторска борба и слатка освета великом ривалу!

Српски ватерполисти пласирали су се у финале Европског првенства у Барселони, јер су у полуфиналу победили Хрвате, своје "дужнике" из Будимпеште, који су им прошлог лета одузели светско злато.

У међувремену су се "баракуде" попеле на тај трон, победиле "делфине" још два пута у Европа купу и дошле у Барселону без Сандра Сукна, али и са великим самопоуздањем из три узастопна тријумфа против српске селекције.

Ове вечери, у Барселони, "делфини" су уз огроман труд вратили ствари на своје место!

Србија - Хрватска 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2)

Изабраници Дејана Савића водили су од почетка до краја, спартанском одбраном зауставили нападаче "баракуда" иако су на другој страни трпели и неспортске ударце, попут Фатовићевог (некажњеног!!) крошеа у лице капитена српског тима Филипа Филиповића.

Нервоза светских првака није изнервирала "делфине", олимпијске и европске шампионе, па их је Милош Ћук увео у нападачки ритам са три гола у првој четвртини. У наставку, уз огроман напор у дефанзиви, после Ћуковог искључења одговорност у нападу преузели су Душан Мандић (два гола), Андрија Прлаиновић и Стефан Митровић (обојица по један).

За то време одбрана је радила практично као сат. "Делфини" су константно притискали најопасније хрватске шутере, зауставили Антеа Вукичевића, капитена Андра Бушљеа и пред својим голом направили темељ за велику победу, којом су показали да им је и даље место у борбама за злато.

Дејан Савић је позивао тајм-ауте, говорио играчима да разуме да су "мртви" од умора, а они су у игри доводили себе до крајње границе издржљивости. И успели су. И победили су. И увели су Србију у четврто узастопно финале Европског првенства!

Финале је заказано за суботу у 22 часа, а ривал "делфинима" биће победник дуела Шпанија - Италија (четвртак, 22 часа).

Троструки узастопни шампиона Европе нема намеру да преда круну! Па таман тамо стајао и највећи ривал и актуелни светски првак. У балканском ватерполо класику, Србија је савладала Хрватку 9:7 и пласирала се у финале ЕП у Барселони где ће играти за четврто узастопно европско злато. Само је Мађарска пре скоро 90 година успела да веже четири титуле првака Европе... Сада ту шансу имају и феноменални српски Делфини! У финалу их чекају Шпанци или Италијани. 

Срби су са каматом вратили Хрватима за пораз у полуфиналу СП прошлог лета у Будимпешти. И показали да су и даље сила број један у ватерполу. Та победа у Будимпешти очигледно није била најава неке битније промене снага у светском ватерполу.

Србија је данас била доминантна, агресивна, концентрисана, прецизна... У свему је надвисила Хрватску у базену. Водила је од почетка до краја, контролисала ситуација, била опаснија у нападу, организованија у одбрани. Више се ослањала на тимску игру него на индивдуални квалитет и заслужено преко Хрватске упловила у финале.

Хрвати су били равноправни само до средине прве четвртине када су два пута стизали вођство Србије и долазили до изједначења (2:2). А онда су Делфини стегли одбрану и разгоропадили се у нападу. Милош Ћук је био тајно оружје Делфина. Са три гола у првој четвртини је потпуно растурио шаблоне хрватске одбране и донео нам 5:3 у првој четвртини. Сјајно смо тада користили играча више, а Андрија Прлаиновић је мајсторски разигравао саиграче. А када је Ћук добио црвени картон због дуела са Фатовићем, прорадила је левица ДушанаМандића...

Србија је у првом полувремену играла много бољу одбрану од Хрватске на чијем голу Бијач није успевао скоро ништа да одбрани. За разлику од нашег Банета Митровића који је у последњим нападима обе четвртине био сјајан у ситуацијама са игачем мање и фрустрирао хрватске шутере. Биле су то много важне одбране.  

Одлично је одбрана функционисала и у другом полувремену, а када је Стефан Митровић девет и по минута пре краја погодио за 7:4, Делфини су држали победу у рукама. Наставили су у истом стилу до краја, Прлаиновићје постигао много важан гол за 8:5 и тада је било готово... Смањили су Хрвати из петерца, али је Мандићфантастичним лобом за 9:6 преломио питање финалисте. У великом стилу је ставио тачку на овај меч.

Са три гола у првој четвртини, Ћук је био један од јунака победе. Потом је улоги лидера преузео Мандић. Али сјајни су били и голман Митровић, феноменални асистент и стрелац Прлаиновић, капитен Филиповић, Рашовић иАлексић у одбрани...

Европско првенство, полуфинале:

Базен Монжуик, Барселона
Судије: Сергеј Наумов (Рус), Радослав Корижна (Пол)

СРБИЈА - ХРВАТСКА 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2)

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић 3, Рашовић, Ранђеловић, Ћук 3, Д. Пијетловић, Вицо, Алексић, Јакшић 1, Филиповић, Прлаиновић 1, С. Митровић 1, Б. Митровић.

ХРВАТСКА: Бијач, Мацан, Фатовић, Лончар, Јоковић 1, Буљубашић, Вукићевић 3, Бушље 2, Ловре, Врлић 1, Шетка, Гарсија, Марцелић.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

26.07.2018 20:00

Тхомпсон остао без тезге: )

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоколино

26.07.2018 20:02

за ХР. *** 9:7 за СРБ *** Тоооо ! Браво нека сте Хрватску потопили !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јунацине

26.07.2018 20:56

свака цаст ....тако се игра,срцем....Браво момцине...лијепо вас је гледати кад потопите Хрвате.....

Name

Петар

26.07.2018 21:34

Па ми их потапамо.последњих 10 година сем прослог светског првенства..и безнацајна два такмицења...узнели се

Name

Рус

26.07.2018 21:05

то тооо то буразери

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој хрвати

26.07.2018 21:14

Јел вам зао јел вам зао растанак се примакао, примакао примакао. Или сто би бора рекао. Е мој друзе загребацки све је било скроз ј... Цки

ОДГОВОРИТЕ