EP: Srbi preko Hrvata do finala!

Srbija "potopila" prvaka sveta za finale EP! Vaterpolisti Srbije savladali su Hrvatsku 9:7 i četvrti put u nizu se plasirali u finale Evropskog prvenstva! VELIKA POBEDA: Srbija preko Hrvatske u finalu! "Delfini" će u subotu braniti evropsko zlato! Pobedili su svetskog prvaka, Hrvatsku i ponovo ušli u meč za titulu prvaka Starog kontinenta! Moćni Delfini rasturili Hrvatsku, Srbija ide po četvrto zlato zaredom! Fenomenalna partija srpskih vaterpolista u polufinalu EP i osveta za onaj poraz u polufinalu SP prošlog leta.  Fatović bez stida, pesnicom na Filipovića! Hrvati su u pojedninim trenucima veoma prljavo igrali utakmicu polufinala Evropskog prvenstva sa Srbijom.

Ostali sportovi 26.07.2018 | 21:50
EP: Srbi preko Hrvata do finala!
"Delfini" su odigrali maestralno protiv aktuelnog prvaka sveta i tako prekinuli seriju od tri poraza u nizu od "barakuda".

Tim Dejana Savića je ključnu prednost stekao fantastičnom igrom u napadu u prvoj četvrtini u kojoj su "delfini" realizovali skoro svaki napad i sa pet golova stigli do +2.

U nastavku meč ključni faktor bila je moćna odbrana Srbije, uprkos brojnim isključenjima naših bekova, "delfini" su zaustavljali redovno napade Hrvata sa igračem manje te sjajnim pogocima Mandića i Prlainovića dolazili do tri gola prednosti.

To je frustriralo Hrvate koji su tokom većeg dela meča više tražili priliku da prljavom igrom izbore prednost, ali nisu imali rešenje za sjajnu odbranu Srbije i fantastičnog golmana Branislava Mitrovića.

Mitrović je meč završio sa sedam odbrana, dok su najefikasniji sa po tri gola bili Mandić i Ćuk. Ćuk je nosio Srbiju u prvom poluvremenu dok nije isključen, dok je Mandić postigao ključni gol fantastičnim lobom za 9:6 tri minuta pre kraja utakmice.

Po gol su postigli još Jakšić, Prlainović i Stefan Mitrović, dok je Hrvate predvodio Vukićević sa tri pogodka, a dva je dao Bušlje.

Srbija će u finalu EP u Barseloni igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem od 22h igraju Španija i Rusija.

Finale je u subotu.

Fatović bez stida, pesnicom na Filipovića! Hrvati su u pojedninim trenucima veoma prljavo igrali utakmicu polufinala Evropskog prvenstva sa Srbijom.

Sramna situacija dogodila se u prvom munutu druge četvrtine kada je Loren Fatović bez ikakvog razloga udario pesnicom u lice našeg Filipa Filipovića. I što je najgore sudije uopšte nisu konstatovale šta se dogodilo u bazenu.

Fatović je nastavio da igra grubo, pa je došlo do novog incidenta, ovog puta sa Milošem Ćukom, a sudije su slučaj rešile tako što su isključile obojicu igrača.

Ovo nije prvi put da Hrvati nasrću na Filipa Filipovića, a slična situacija bila je i pre šest godina kada je pesnicom udario Nikša Dobud.

Gladijatorska borba i slatka osveta velikom rivalu!

Srpski vaterpolisti plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Barseloni, jer su u polufinalu pobedili Hrvate, svoje "dužnike" iz Budimpešte, koji su im prošlog leta oduzeli svetsko zlato.

U međuvremenu su se "barakude" popele na taj tron, pobedile "delfine" još dva puta u Evropa kupu i došle u Barselonu bez Sandra Sukna, ali i sa velikim samopouzdanjem iz tri uzastopna trijumfa protiv srpske selekcije.

Ove večeri, u Barseloni, "delfini" su uz ogroman trud vratili stvari na svoje mesto!

Srbija - Hrvatska 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2)

Izabranici Dejana Savića vodili su od početka do kraja, spartanskom odbranom zaustavili napadače "barakuda" iako su na drugoj strani trpeli i nesportske udarce, poput Fatovićevog (nekažnjenog!!) krošea u lice kapitena srpskog tima Filipa Filipovića.

Nervoza svetskih prvaka nije iznervirala "delfine", olimpijske i evropske šampione, pa ih je Miloš Ćuk uveo u napadački ritam sa tri gola u prvoj četvrtini. U nastavku, uz ogroman napor u defanzivi, posle Ćukovog isključenja odgovornost u napadu preuzeli su Dušan Mandić (dva gola), Andrija Prlainović i Stefan Mitrović (obojica po jedan).

Za to vreme odbrana je radila praktično kao sat. "Delfini" su konstantno pritiskali najopasnije hrvatske šutere, zaustavili Antea Vukičevića, kapitena Andra Bušljea i pred svojim golom napravili temelj za veliku pobedu, kojom su pokazali da im je i dalje mesto u borbama za zlato.

Dejan Savić je pozivao tajm-aute, govorio igračima da razume da su "mrtvi" od umora, a oni su u igri dovodili sebe do krajnje granice izdržljivosti. I uspeli su. I pobedili su. I uveli su Srbiju u četvrto uzastopno finale Evropskog prvenstva!

Finale je zakazano za subotu u 22 časa, a rival "delfinima" biće pobednik duela Španija - Italija (četvrtak, 22 časa).

Trostruki uzastopni šampiona Evrope nema nameru da preda krunu! Pa taman tamo stajao i najveći rival i aktuelni svetski prvak. U balkanskom vaterpolo klasiku, Srbija je savladala Hrvatku 9:7 i plasirala se u finale EP u Barseloni gde će igrati za četvrto uzastopno evropsko zlato. Samo je Mađarska pre skoro 90 godina uspela da veže četiri titule prvaka Evrope... Sada tu šansu imaju i fenomenalni srpski Delfini! U finalu ih čekaju Španci ili Italijani. 

Srbi su sa kamatom vratili Hrvatima za poraz u polufinalu SP prošlog leta u Budimpešti. I pokazali da su i dalje sila broj jedan u vaterpolu. Ta pobeda u Budimpešti očigledno nije bila najava neke bitnije promene snaga u svetskom vaterpolu.

Srbija je danas bila dominantna, agresivna, koncentrisana, precizna... U svemu je nadvisila Hrvatsku u bazenu. Vodila je od početka do kraja, kontrolisala situacija, bila opasnija u napadu, organizovanija u odbrani. Više se oslanjala na timsku igru nego na indivdualni kvalitet i zasluženo preko Hrvatske uplovila u finale.

Hrvati su bili ravnopravni samo do sredine prve četvrtine kada su dva puta stizali vođstvo Srbije i dolazili do izjednačenja (2:2). A onda su Delfini stegli odbranu i razgoropadili se u napadu. Miloš Ćuk je bio tajno oružje Delfina. Sa tri gola u prvoj četvrtini je potpuno rasturio šablone hrvatske odbrane i doneo nam 5:3 u prvoj četvrtini. Sjajno smo tada koristili igrača više, a Andrija Prlainović je majstorski razigravao saigrače. A kada je Ćuk dobio crveni karton zbog duela sa Fatovićem, proradila je levica DušanaMandića...

Srbija je u prvom poluvremenu igrala mnogo bolju odbranu od Hrvatske na čijem golu Bijač nije uspevao skoro ništa da odbrani. Za razliku od našeg Baneta Mitrovića koji je u poslednjim napadima obe četvrtine bio sjajan u situacijama sa igačem manje i frustrirao hrvatske šutere. Bile su to mnogo važne odbrane.  

Odlično je odbrana funkcionisala i u drugom poluvremenu, a kada je Stefan Mitrović devet i po minuta pre kraja pogodio za 7:4, Delfini su držali pobedu u rukama. Nastavili su u istom stilu do kraja, Prlainovićje postigao mnogo važan gol za 8:5 i tada je bilo gotovo... Smanjili su Hrvati iz peterca, ali je Mandićfantastičnim lobom za 9:6 prelomio pitanje finaliste. U velikom stilu je stavio tačku na ovaj meč.

Sa tri gola u prvoj četvrtini, Ćuk je bio jedan od junaka pobede. Potom je ulogi lidera preuzeo Mandić. Ali sjajni su bili i golman Mitrović, fenomenalni asistent i strelac Prlainović, kapiten Filipović, Rašović iAleksić u odbrani...

Evropsko prvenstvo, polufinale:

Bazen Monžuik, Barselona
Sudije: Sergej Naumov (Rus), Radoslav Korižna (Pol)

SRBIJA - HRVATSKA 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Rašović, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković 1, Buljubašić, Vukićević 3, Bušlje 2, Lovre, Vrlić 1, Šetka, Garsija, Marcelić.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

FOTO: Action images

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sinny Boy

26.07.2018 20:00

Thompson ostao bez tezge: )

ODGOVORITE
Name

Cokolino

26.07.2018 20:02

za HR. *** 9:7 za SRB *** Toooo ! Bravo neka ste Hrvatsku potopili !

ODGOVORITE
Name

Junacine

26.07.2018 20:56

svaka cast ....tako se igra,srcem....Bravo momcine...lijepo vas je gledati kad potopite Hrvate.....

Name

Petar

26.07.2018 21:34

Pa mi ih potapamo.poslednjih 10 godina sem proslog svetskog prvenstva..i beznacajna dva takmicenja...uzneli se

Name

Rus

26.07.2018 21:05

to tooo to burazeri

ODGOVORITE
Name

Oj hrvati

26.07.2018 21:14

Jel vam zao jel vam zao rastanak se primakao, primakao primakao. Ili sto bi bora rekao. E moj druze zagrebacki sve je bilo skroz j... Cki

ODGOVORITE