Трамп уводи санкције Турској?

Амерички предсједник Доналд Трамп је запријетио да ће Турској бити уведене опсежне санкције уколико не буде ослобођен амерички свештеник Андреw Цраиг Брунсон којем се у Турској суди због шпијунаже и дјеловања у име ПКК-а и ФЕТО-а.

Свијет 26.07.2018 | 21:44
Трамп уводи санкције Турској?
"САД ће Турској увести опсежне санкције зато што већ дуго у притвору држи свештеника Андреwа Брунсона, великог хришћанина, оца и дивног човјека. Овај невини вјерски поглавар одмах мора бити пуштен на слободу", навео је Трамп на Тwиттер профилу.

Амерички потпредсједник Мике Пенце је такође Турској упутио исту пријетњу.

"Ако Турска одмах не ослободи свештеника Андреwа Брунсона и не пошаље га кући у Америку, САД ће јој увести значајне санкције све док овај невини вјерски поглавар не буде пуштен на слободу", рекао је Пенце.

Подсјетимо, америчком свештенику Андреwу Цраигу Брунсону, којем се у Измиру, у Турској, суди због шпијунаже и дјеловања у име ПКК-а и ФЕТО-а, одређени притвор је јуче преиначен у кућни притвор.

Брунсон је ухапшен крајем 2016. године и отад се налази у притвору. Оптужен је за дјеловање и шпијунажу у корист терористичких организација ПКК и Фетуллахци (ФЕТО).

На захтјев Тужилаштва, суд у Измиру му је 18. јула изрекао мјеру притвора током судског поступка, али је због његових здравствених проблема та мјера преиначена у кућни притвор.

У оптужници се наводи да је контактирао чланове терористичке организације ФЕТО. Осим тога, наведене су и његове поруке како му је жао што није успио државни удар у Турској којег су припадници ФЕТО-а покушали извести 15. јула 2016. године.

Пријети му затворска казна у трајању од 35 година.

(Анадолија) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бл

26.07.2018 21:44

Уведи санкције цитавом свијету стоко

ОДГОВОРИТЕ
Name

акабиба

27.07.2018 06:49

Требо је давно незнам шта чека

Name

Кики

28.07.2018 08:31

Упласио је све кокоске у Турској...ено све се рсзбјезасе кад су цуле за твит са санкцијама.