ЛЕ: Валета извукла реми против Зрињског!

БРУКА У МОСТАРУ, Малтежани извукли реми! Малтешка Валета шокирала Зрињски и поготком у 90. минуту стигла до ремија 1:1.

Фудбал 26.07.2018 | 21:20
ЛЕ: Валета извукла реми против Зрињског!
Шампион БиХ, мостарски Зрињски у 2. колу квалификација за Лигу Европе угостио је Валету, али упркос иницијативи није успио да дође до предности пред реванш на Малти.

Повели су "племићи" поготком Билбије у 51. минуту, након одличне соло акције и егзекуције Бањалучанина.

Играо је Зрињски добро, стварао и промашивао шансе, а онда у посљедњем тренутку дозволио Малтежанима велико изненађење. Сјевнула је акција Валете, услиједило је убацивање са лијевог крила, а на правом мјесту нашао се Фонтанела и са само неколико метара постигао гол за 1:1.

ЗРИЊСКИ - ВАЛЕТА 1:1 (0:0)

Фудбалери Зрињског очигледно нису довољно озбиљно схватили свог тренера Антеа Мишеа, који је прије утакмице упозоравао да "играчи Валете нису рибари". Јесте у већем дијелу утакмице Зрињски нападао, чак и стварао одличне шансе, али било је и периода када су превише респектовали екипу Валете, која је уз дужно поштовање, ипак аутсајдер у овом мечу.

Дуго је Зрињски ломио одбрану гостију, која је издржала 45 минута, захваљујући добрим реакцијама голмана Бонела и његових саиграча, али и недовољној концентрацији "племића" у завршници.

Коначно, Зрињски" је пробио малтешки бедем у 51. минуту, а све заслуге припадају Билбији, који се некако изборио за простор за ударац, а затим приземним ударцем матирао Бонела.

У пар наврата запријетили су и гости, међутим, Зрињски је тај који има чиме да жали. Ако не за промашајем Стојкића, који је шутирао готово са попречне линије, онда за зицером Бекића чији лоб је завршио неколико центиметара поред гола гостију.

За све те промашаје Зрињски је кажњен у посљедњем минуту. Наизглед не толико опасна акција гостију претворила се у добар продор по лијевом боку, а када је Фонтанела центаршут поспремио у мрежу са четири, пет метара било је већ касно. 

Валета је изборила реми 1:1 и направила велики подвиг пред реванш на Малти.

Малтежани ће сада сигурно имати још већи мотив да пруже отпор шампиону БиХ и направе велико изненађење у другом колу квалификација за Лигу Европе.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар