LE: Valeta izvukla remi protiv Zrinjskog!

BRUKA U MOSTARU, Maltežani izvukli remi! Malteška Valeta šokirala Zrinjski i pogotkom u 90. minutu stigla do remija 1:1.

Fudbal 26.07.2018 | 21:20
LE: Valeta izvukla remi protiv Zrinjskog!
Šampion BiH, mostarski Zrinjski u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ugostio je Valetu, ali uprkos inicijativi nije uspio da dođe do prednosti pred revanš na Malti.

Poveli su "plemići" pogotkom Bilbije u 51. minutu, nakon odlične solo akcije i egzekucije Banjalučanina.

Igrao je Zrinjski dobro, stvarao i promašivao šanse, a onda u posljednjem trenutku dozvolio Maltežanima veliko iznenađenje. Sjevnula je akcija Valete, uslijedilo je ubacivanje sa lijevog krila, a na pravom mjestu našao se Fontanela i sa samo nekoliko metara postigao gol za 1:1.

ZRINJSKI - VALETA 1:1 (0:0)

Fudbaleri Zrinjskog očigledno nisu dovoljno ozbiljno shvatili svog trenera Antea Mišea, koji je prije utakmice upozoravao da "igrači Valete nisu ribari". Jeste u većem dijelu utakmice Zrinjski napadao, čak i stvarao odlične šanse, ali bilo je i perioda kada su previše respektovali ekipu Valete, koja je uz dužno poštovanje, ipak autsajder u ovom meču.

Dugo je Zrinjski lomio odbranu gostiju, koja je izdržala 45 minuta, zahvaljujući dobrim reakcijama golmana Bonela i njegovih saigrača, ali i nedovoljnoj koncentraciji "plemića" u završnici.

Konačno, Zrinjski" je probio malteški bedem u 51. minutu, a sve zasluge pripadaju Bilbiji, koji se nekako izborio za prostor za udarac, a zatim prizemnim udarcem matirao Bonela.

U par navrata zaprijetili su i gosti, međutim, Zrinjski je taj koji ima čime da žali. Ako ne za promašajem Stojkića, koji je šutirao gotovo sa poprečne linije, onda za zicerom Bekića čiji lob je završio nekoliko centimetara pored gola gostiju.

Za sve te promašaje Zrinjski je kažnjen u posljednjem minutu. Naizgled ne toliko opasna akcija gostiju pretvorila se u dobar prodor po lijevom boku, a kada je Fontanela centaršut pospremio u mrežu sa četiri, pet metara bilo je već kasno. 

Valeta je izborila remi 1:1 i napravila veliki podvig pred revanš na Malti.

Maltežani će sada sigurno imati još veći motiv da pruže otpor šampionu BiH i naprave veliko iznenađenje u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar