ЛЕ - Лудило! Малтежани ''бију'' Словаке, ''нула'' Марибора...!

Вукан Савићевић сачувао образ Словацима! Стеауа и Срби озбиљни, Марибор без капитала! Балзан са Кадуом и гомилом српских фудбалера направио сензацију.

Фудбал 26.07.2018 | 20:25
ЛЕ - Лудило! Малтежани ''бију'' Словаке, ''нула'' Марибора...!
Једно од изненађења у првим мечевима друге рунде квалификација за Лигу Европе је направио Балзан са Малте. Скромни тим који предводи наш стручњак Марко Мићовић. Бивши тренер омладинаца ОФК Београда је остварио велику победу од 2:1 над Слованон из Братиславе којем је образ донекле сачувао ВуканСавићевић.

Балзан је повео голом црногорског везисте Бојана Каљевића у 17. минуту и дуго после тога држао предност док су гости нападали. Када се Слован додатно отворио уласком Вукана Савићевића на полувремену, уследио је нови шок за Словаке у 67. минуту. Бивши играч Јавора и Инђије УрошЉубомирац је повисио на 2:0 и гурнуо Слован на ивицу амбиса.

Ипак, Вукан Савићевић се потрудио да спаси образ словачком тиму и сачува му реланиу наду за реванш када је у 74. минуту постигао много вредан гол у гостима. За гостујући тим је до 72. минута играо Александар Чаврић, а од 72. минута Дејан Дражић. Код победничког тима поред стрелца Љубомирца су у стартној постави играли Иван Божовић, Милош Леповић,Ненад Шљивић и некадашњи Звездин везиста Каду.



Са двојицом Срба на штоперским позицијама, Стеауа је оставила врло добар утисак у Словенији победом од 2:0 над Рударом. Марко Момчиловић и Богдан Планић су оставили добар утисак и сачували мрежу Румуна, а голове за лаган реванш у Румунији су постигли највећи таленат румунског фудбала Денис Ман и португалски везиста Филипе Тешеира.



Словеначки вицешампион Марибор се из Грузије враћа без капитала пошто је уписао реми без голова против Чикуре. За разлику од њих, Хафарфјордур је боље прошао у Израелу где је одиграо 1:1 против Хапоел Хаифе. Торпедо Кутаиси је победом од 3:0 над Викингуром решио питање пласмана у треће коло квалификација и реванш ће бити формалност.

Четвртак

Тобол - Пјуник 2:1 (0:0)
Уфа - Домжале 0:0
Вентспилс - Бордо 0:1 (0:1)
Каират - Аз Алкмар 2:0 (1:0)
Виторул - Витесе 2:2 (1:0)
Спартакс - Ла Флорита 6:0 (3:0)
Рудар Велење - ФЦСБ 0:2 (0:1)
Хапоел Хаифа - Хафнарфјордур 1:1 (0:0)
Чикура - Марибор 0:0
Торпедо - Викингур 3:0 (1:0)
Балзан - Слован 2:1 (1:0)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар