LE - Ludilo! Maltežani ''biju'' Slovake, ''nula'' Maribora...!

Vukan Savićević sačuvao obraz Slovacima! Steaua i Srbi ozbiljni, Maribor bez kapitala! Balzan sa Kaduom i gomilom srpskih fudbalera napravio senzaciju.

Fudbal 26.07.2018 | 20:25
LE - Ludilo! Maltežani ''biju'' Slovake, ''nula'' Maribora...!
Jedno od iznenađenja u prvim mečevima druge runde kvalifikacija za Ligu Evrope je napravio Balzan sa Malte. Skromni tim koji predvodi naš stručnjak Marko Mićović. Bivši trener omladinaca OFK Beograda je ostvario veliku pobedu od 2:1 nad Slovanon iz Bratislave kojem je obraz donekle sačuvao VukanSavićević.

Balzan je poveo golom crnogorskog veziste Bojana Kaljevića u 17. minutu i dugo posle toga držao prednost dok su gosti napadali. Kada se Slovan dodatno otvorio ulaskom Vukana Savićevića na poluvremenu, usledio je novi šok za Slovake u 67. minutu. Bivši igrač Javora i Inđije UrošLjubomirac je povisio na 2:0 i gurnuo Slovan na ivicu ambisa.

Ipak, Vukan Savićević se potrudio da spasi obraz slovačkom timu i sačuva mu relaniu nadu za revanš kada je u 74. minutu postigao mnogo vredan gol u gostima. Za gostujući tim je do 72. minuta igrao Aleksandar Čavrić, a od 72. minuta Dejan Dražić. Kod pobedničkog tima pored strelca Ljubomirca su u startnoj postavi igrali Ivan Božović, Miloš Lepović,Nenad Šljivić i nekadašnji Zvezdin vezista Kadu.



Sa dvojicom Srba na štoperskim pozicijama, Steaua je ostavila vrlo dobar utisak u Sloveniji pobedom od 2:0 nad Rudarom. Marko Momčilović i Bogdan Planić su ostavili dobar utisak i sačuvali mrežu Rumuna, a golove za lagan revanš u Rumuniji su postigli najveći talenat rumunskog fudbala Denis Man i portugalski vezista Filipe Tešeira.



Slovenački vicešampion Maribor se iz Gruzije vraća bez kapitala pošto je upisao remi bez golova protiv Čikure. Za razliku od njih, Hafarfjordur je bolje prošao u Izraelu gde je odigrao 1:1 protiv Hapoel Haife. Torpedo Kutaisi je pobedom od 3:0 nad Vikingurom rešio pitanje plasmana u treće kolo kvalifikacija i revanš će biti formalnost.

Četvrtak

Tobol - Pjunik 2:1 (0:0)
Ufa - Domžale 0:0
Ventspils - Bordo 0:1 (0:1)
Kairat - Az Alkmar 2:0 (1:0)
Vitorul - Vitese 2:2 (1:0)
Spartaks - La Florita 6:0 (3:0)
Rudar Velenje - FCSB 0:2 (0:1)
Hapoel Haifa - Hafnarfjordur 1:1 (0:0)
Čikura - Maribor 0:0
Torpedo - Vikingur 3:0 (1:0)
Balzan - Slovan 2:1 (1:0)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar