ЛЕ: ''Мини'' Бордоа, Витесе стигао 0:2, Спартакс славио 6:0!

Фудбалери Бордоа, Кајрата, Спартакса и Тобола забележили су победе у првим мечевима другог кола квалификација за Лигу Европе.  Лига Европе: Украјинац из Каирата завртео мозак Алкмару, Бордоу довољна Јусуфова стрела! Звездин ривал Спартакс се иживљавао над Ла Флоритом (6:0), Витесе се извукао у Румунији.  

Фудбал 26.07.2018 | 19:30
ЛЕ: ''Мини'' Бордоа, Витесе стигао 0:2, Спартакс славио 6:0!
Најубедљивији је био летонски Спартакс, кога је Црвена звезда избацила из квалификација за Лигу шампиона, надигравши Ла Фјориту из Сан Марина 6:0.

Бордо је минималним резултатом на гостовању савладао другог летонског представника Вентспилс, док је Кајрат био сигуран против АЗ Алкмара са 2:0.

Казахстански Тобол савладао је јерменски Пјуник 2:1, у првом дуелу тимова чији ће двомеч дати ривала бољем из дуела између Макабија и нашег Радничког из Ниша.

Домаћин је до последњег минута имао сјајан резултат, али је Корјан у 90. постигао важан гол за Јермене пред реванш у Јеревану.

Међутим, "победник" ових првих утакмица је свакако холандски Витесе који је надокнадио два гола заостатка у Овидију и ремизирао са домаћим Виторулом 2:2.

Голова није било у дуелу руске Уфе и словеначких Домжала. Реванш мечеви су следећег четвртка.

У првом колу су показали да могу да буду убедљиви, а данас су демонстирали да могу и да буду озбиљни. Каират из Алматија поново „прети“ да постане хит европских квалификација. Некадашњи џелат Црвене звезде из квалификација за Лигу Европе вечерас је узео још један вредан скалп. У главном граду Казахстана пао је холандски Аз Алкмар (2:0).

Испод вредног тријумфа Каирата потписао се нападач из Украјине Есеола. Некадашњи играч Арсенала и Зирке одиграо је симултанку са одбраном АЗ Алкмара која се још тражи. Тачније, Есеола им је померио мозак.



Право ремек дело виђено је у 12.минуту. Тада је Есеола узео лопту на центру, бацио на траву директонг ривала, потом прешао још једну препреку и онда преварио голмана АЗ Алкмара. Каират, који се налази у такмичарској форми, био је бољи ривал. Нападали су домаћини и дошли до другог гола у 50.минуту. Поново је стрелац био Есеола, овог пута после одличне колективне акције комплетног тима.

Много више среће имао је други холандски представник. Чинило се да је Витесе на конопцима у Румунији, пошто је домаћи Виторул после в489.минута имао два гола предности. Домаће навијаче до стања екстазе довео је Денис Драгуш. Он је одмереним ударцима главом постигао два поготка. Виторул је имао капиталну предност од 2:0, али од тог тренутка Витесе се пренуо. Заиграо много боље и на крају стигао до позитивног ремија.



Појас за спасавање извукао је Буетнер у 53.минуту, да би коначан резултат поставио Линсен.

Бордо није бриљирао на гостовању летонском Вентспилсу. Екипа Густава Појета се још тражи. Млади репрезентативац Србије Милан Гајић био је на клупи, а јунак Бордоа био је Јусуф који је већ у трећем минуту поставио коначан резултат (1:0). За победу француског тима био је довољан одмерен ударац са 25 метара. Шут левицом погодио је рашље домаћег голмана.



Звездин први ривал из квалификација за Лигу шампиона, летонски Спартакс, имао је лакши тренинг. Екипа из Јурмале је обезбедила пролаз у треће коло пошто је била боља од Ла Флорите из Сан Марина са 6:0.

Лига Европе, ИИ коло квалификација:

Вентспилс – Бордо 0:1
Јусуф 3

Виторул – Витесе 2:2
Драгуш 44, 49 – Матавж 54, Линсен 72

Кајрат – АЗ Алкмар 2:0
Есеола 12, 50

Спартакс – Ла Фјорита 6:0
Кобзар 6, 26, Малејев 20, Слампе 64, Смит 66, Стуглис 73

Тобол – Пјуник 2:1
Федин 49, Нургалијев 80 – Корјан 90

Уфа – Домжале 0:0

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар