LE: ''Mini'' Bordoa, Vitese stigao 0:2, Spartaks slavio 6:0!

Fudbaleri Bordoa, Kajrata, Spartaksa i Tobola zabeležili su pobede u prvim mečevima drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.  Liga Evrope: Ukrajinac iz Kairata zavrteo mozak Alkmaru, Bordou dovoljna Jusufova strela! Zvezdin rival Spartaks se iživljavao nad La Floritom (6:0), Vitese se izvukao u Rumuniji.  

Fudbal 26.07.2018 | 19:30
LE: ''Mini'' Bordoa, Vitese stigao 0:2, Spartaks slavio 6:0!
Najubedljiviji je bio letonski Spartaks, koga je Crvena zvezda izbacila iz kvalifikacija za Ligu šampiona, nadigravši La Fjoritu iz San Marina 6:0.

Bordo je minimalnim rezultatom na gostovanju savladao drugog letonskog predstavnika Ventspils, dok je Kajrat bio siguran protiv AZ Alkmara sa 2:0.

Kazahstanski Tobol savladao je jermenski Pjunik 2:1, u prvom duelu timova čiji će dvomeč dati rivala boljem iz duela između Makabija i našeg Radničkog iz Niša.

Domaćin je do poslednjeg minuta imao sjajan rezultat, ali je Korjan u 90. postigao važan gol za Jermene pred revanš u Jerevanu.

Međutim, "pobednik" ovih prvih utakmica je svakako holandski Vitese koji je nadoknadio dva gola zaostatka u Ovidiju i remizirao sa domaćim Vitorulom 2:2.

Golova nije bilo u duelu ruske Ufe i slovenačkih Domžala. Revanš mečevi su sledećeg četvrtka.

U prvom kolu su pokazali da mogu da budu ubedljivi, a danas su demonstirali da mogu i da budu ozbiljni. Kairat iz Almatija ponovo „preti“ da postane hit evropskih kvalifikacija. Nekadašnji dželat Crvene zvezde iz kvalifikacija za Ligu Evrope večeras je uzeo još jedan vredan skalp. U glavnom gradu Kazahstana pao je holandski Az Alkmar (2:0).

Ispod vrednog trijumfa Kairata potpisao se napadač iz Ukrajine Eseola. Nekadašnji igrač Arsenala i Zirke odigrao je simultanku sa odbranom AZ Alkmara koja se još traži. Tačnije, Eseola im je pomerio mozak.



Pravo remek delo viđeno je u 12.minutu. Tada je Eseola uzeo loptu na centru, bacio na travu direktong rivala, potom prešao još jednu prepreku i onda prevario golmana AZ Alkmara. Kairat, koji se nalazi u takmičarskoj formi, bio je bolji rival. Napadali su domaćini i došli do drugog gola u 50.minutu. Ponovo je strelac bio Eseola, ovog puta posle odlične kolektivne akcije kompletnog tima.

Mnogo više sreće imao je drugi holandski predstavnik. Činilo se da je Vitese na konopcima u Rumuniji, pošto je domaći Vitorul posle v489.minuta imao dva gola prednosti. Domaće navijače do stanja ekstaze doveo je Denis Draguš. On je odmerenim udarcima glavom postigao dva pogotka. Vitorul je imao kapitalnu prednost od 2:0, ali od tog trenutka Vitese se prenuo. Zaigrao mnogo bolje i na kraju stigao do pozitivnog remija.



Pojas za spasavanje izvukao je Buetner u 53.minutu, da bi konačan rezultat postavio Linsen.

Bordo nije briljirao na gostovanju letonskom Ventspilsu. Ekipa Gustava Pojeta se još traži. Mladi reprezentativac Srbije Milan Gajić bio je na klupi, a junak Bordoa bio je Jusuf koji je već u trećem minutu postavio konačan rezultat (1:0). Za pobedu francuskog tima bio je dovoljan odmeren udarac sa 25 metara. Šut levicom pogodio je rašlje domaćeg golmana.



Zvezdin prvi rival iz kvalifikacija za Ligu šampiona, letonski Spartaks, imao je lakši trening. Ekipa iz Jurmale je obezbedila prolaz u treće kolo pošto je bila bolja od La Florite iz San Marina sa 6:0.

Liga Evrope, II kolo kvalifikacija:

Ventspils – Bordo 0:1
Jusuf 3

Vitorul – Vitese 2:2
Draguš 44, 49 – Matavž 54, Linsen 72

Kajrat – AZ Alkmar 2:0
Eseola 12, 50

Spartaks – La Fjorita 6:0
Kobzar 6, 26, Malejev 20, Slampe 64, Smit 66, Stuglis 73

Tobol – Pjunik 2:1
Fedin 49, Nurgalijev 80 – Korjan 90

Ufa – Domžale 0:0

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar