Бивши борци напали репортере

На протестима бивших бораца који су данас блокирали главну саобраћајницу у Сарајеву нападнуте су новинарске екипе Ал Јазеере Балканс и портала Клиx.

Босна и Херцеговина 26.07.2018 | 18:37
Бивши борци напали репортере
Сниматељ Ал Јазеере Мирсад Буквић, који је и сам био жртва напада, прича како је у једном тренутку видио гужву и мислећи да је дошао неко од преговарача, примакао се мјесту догађаја. Тада је, каже, видио да је нападнут његов колега и он је кренуо да му помогне, преноси Ал Јаззера.

"Видио сам да га држе за врат и да му хоће узети фотоапарат. Малтретирали су га и нису хтјели да га пусте. Онда сам ја одреаговао, узео сам момка, и успио сам га извући. У једном моменту је пришла жена с металном шипком, и покушала да удари фотографа. То сам блокирао руком и она је убрзо одустала."

Догађају је присуствовала и репортерка Ал Јазеере Надина Маличбеговић.

"Мања група бораца је почела да туче млађег колегу фотографа. Ми смо били у близини јер смо хтјели да снимимо инсерте. Морам да кажем да ме наш сниматељ Мирсад Буквић фасцинирао када је пришао да помогне том младићу.

Жена, која је демобилисани борац, металном шипком је насрнула на тог младића, а Мирсад, у покушају да га спаси, и сам је добио ударац том металном шипком.

Ово је измакло контроли. Има неколико пијаних, неколико сумњивих за које нико не зна ко су, а ратоборна госпођа која користи металну шипку иначе борави у шаторском насељу пред зградом у којој је прије била смјештена Влада", јавља са лица мјеста Маличбеговић.

Приликом фотографисања догађаја који је парализирао главни град Босне и Херцеговине, десетак бивших бораца опколило је фоторепортера портала Клиx.ба и без разлога физички га напало нанијевши му тјелесне повреде.

Након интервенције колега с Ал Јазеере који су такођер нападнути фоторепортер је одведен на сигурно након чега је превезен у Дом здравља ради збрињавања повреда.

Такође, новинарки "Аваза" борци су покушали одузети мобител да би је спријечили да фотографира, а нападнута је још једна новинарка.

(Вијести)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Дади

26.07.2018 16:57

Ово је политицки скуп пред изборе иза којег стоји Фахро Радонциц- Сцепо, злоупотребљава борце недју кије су убацени криминалци и они који нису никад били борци да белај направе. Народе пробуди се конацно и не дозволите Фахри да ово ради и његовим револверасима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

26.07.2018 19:37

Ово је почетак скупова гладни преварени људи ,који су највисе дали а најмање добили од ове дрзаве,надам се да це једног дана вецина на улице и палити све и лупати дабогда се распала ова дрзава па кад небудете имали кредита и пара сами цете отици .......

Name

Не лупај

26.07.2018 20:47

Не лупај. Ратовало се да НАТО удје а не за сиротињу. Кад је сиротињу ста до била.

Name

Босфор

26.07.2018 17:33

Замислите када тако хоце да линцују новинаре отворених промуслуманских медија - како би просао неко ција је редакција у Р Српској. То је тај Техеран. Само Техеран је мирољубив град у односу на федерално Сарајево

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није тако

26.07.2018 17:57

АТВ бањалучка је увијек на тим скуповима и нико је не дира.Не причај глупсти.Сад се сваки народ окренуо својим негативцима и боре се против њих на разне начине и у Сарајеву и у Бања Луци.Што мора одмах контра.

Name

Цепај Дрва

26.07.2018 18:19

А ти си примитивац који ради у Њемацко на Баустелли до 18.00 и купује у Лидл-у у 19.00 сати и легне уморан у 21.00 .

Name

Зворник

26.07.2018 19:50

Који су ово клосари ба они су к.... од бораца видим им стомакова коликису рат заврсен 23 године он трази нека своја права ма море марс багро једна иди те радите стагод.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

26.07.2018 20:17

Кад видим ко се све представља за борце,лијепо ме срамота.Ко је ова лајава,треба је затвотити,опасна је по околину!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Ветеран

26.07.2018 23:46

Ето зашто изгину младост!? Сад им се кости под земљом окрећу

Name

Јоја

27.07.2018 04:14

Јој јој ста раде по оном сарајеву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио

27.07.2018 09:12

Хватајте Бакира и Фахру а не новинаре

ОДГОВОРИТЕ