Bivši borci napali reportere

Na protestima bivših boraca koji su danas blokirali glavnu saobraćajnicu u Sarajevu napadnute su novinarske ekipe Al Jazeere Balkans i portala Klix.

Bosna i Hercegovina 26.07.2018 | 18:37
Bivši borci napali reportere
Snimatelj Al Jazeere Mirsad Bukvić, koji je i sam bio žrtva napada, priča kako je u jednom trenutku vidio gužvu i misleći da je došao neko od pregovarača, primakao se mjestu događaja. Tada je, kaže, vidio da je napadnut njegov kolega i on je krenuo da mu pomogne, prenosi Al Jazzera.

"Vidio sam da ga drže za vrat i da mu hoće uzeti fotoaparat. Maltretirali su ga i nisu htjeli da ga puste. Onda sam ja odreagovao, uzeo sam momka, i uspio sam ga izvući. U jednom momentu je prišla žena s metalnom šipkom, i pokušala da udari fotografa. To sam blokirao rukom i ona je ubrzo odustala."

Događaju je prisustvovala i reporterka Al Jazeere Nadina Maličbegović.

"Manja grupa boraca je počela da tuče mlađeg kolegu fotografa. Mi smo bili u blizini jer smo htjeli da snimimo inserte. Moram da kažem da me naš snimatelj Mirsad Bukvić fascinirao kada je prišao da pomogne tom mladiću.

Žena, koja je demobilisani borac, metalnom šipkom je nasrnula na tog mladića, a Mirsad, u pokušaju da ga spasi, i sam je dobio udarac tom metalnom šipkom.

Ovo je izmaklo kontroli. Ima nekoliko pijanih, nekoliko sumnjivih za koje niko ne zna ko su, a ratoborna gospođa koja koristi metalnu šipku inače boravi u šatorskom naselju pred zgradom u kojoj je prije bila smještena Vlada", javlja sa lica mjesta Maličbegović.

Prilikom fotografisanja događaja koji je paralizirao glavni grad Bosne i Hercegovine, desetak bivših boraca opkolilo je fotoreportera portala Klix.ba i bez razloga fizički ga napalo nanijevši mu tjelesne povrede.

Nakon intervencije kolega s Al Jazeere koji su također napadnuti fotoreporter je odveden na sigurno nakon čega je prevezen u Dom zdravlja radi zbrinjavanja povreda.

Takođe, novinarki "Avaza" borci su pokušali oduzeti mobitel da bi je spriječili da fotografira, a napadnuta je još jedna novinarka.

(Vijesti)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Dadi

26.07.2018 16:57

Ovo je politicki skup pred izbore iza kojeg stoji Fahro Radoncic- Scepo, zloupotrebljava borce nedju kije su ubaceni kriminalci i oni koji nisu nikad bili borci da belaj naprave. Narode probudi se konacno i ne dozvolite Fahri da ovo radi i njegovim revolverasima

ODGOVORITE
Name

Damir

26.07.2018 19:37

Ovo je početak skupova gladni prevareni ljudi ,koji su najvise dali a najmanje dobili od ove drzave,nadam se da ce jednog dana vecina na ulice i paliti sve i lupati dabogda se raspala ova drzava pa kad nebudete imali kredita i para sami cete otici .......

Name

Ne lupaj

26.07.2018 20:47

Ne lupaj. Ratovalo se da NATO udje a ne za sirotinju. Kad je sirotinju sta do bila.

Name

Bosfor

26.07.2018 17:33

Zamislite kada tako hoce da lincuju novinare otvorenih promuslumanskih medija - kako bi prosao neko cija je redakcija u R Srpskoj. To je taj Teheran. Samo Teheran je miroljubiv grad u odnosu na federalno Sarajevo

ODGOVORITE
Name

Nije tako

26.07.2018 17:57

ATV banjalučka je uvijek na tim skupovima i niko je ne dira.Ne pričaj glupsti.Sad se svaki narod okrenuo svojim negativcima i bore se protiv njih na razne načine i u Sarajevu i u Banja Luci.Što mora odmah kontra.

Name

Cepaj Drva

26.07.2018 18:19

A ti si primitivac koji radi u Njemacko na Baustelli do 18.00 i kupuje u Lidl-u u 19.00 sati i legne umoran u 21.00 .

Name

Zvornik

26.07.2018 19:50

Koji su ovo klosari ba oni su k.... od boraca vidim im stomakova kolikisu rat zavrsen 23 godine on trazi neka svoja prava ma more mars bagro jedna idi te radite stagod.

ODGOVORITE
Name

Veteran

26.07.2018 20:17

Kad vidim ko se sve predstavlja za borce,lijepo me sramota.Ko je ova lajava,treba je zatvotiti,opasna je po okolinu!!!!!

ODGOVORITE
Name

Bravo Veteran

26.07.2018 23:46

Eto zašto izginu mladost!? Sad im se kosti pod zemljom okreću

Name

Joja

27.07.2018 04:14

Joj joj sta rade po onom sarajevu

ODGOVORITE
Name

Dario

27.07.2018 09:12

Hvatajte Bakira i Fahru a ne novinare

ODGOVORITE