Видео: Атлетико славио против Арсенала!

Ћоло не зависи од Облака – Адан бриљирао против Арсенала! Фудбалери Атлетико Мадрида савладали су лондонски Арсенал 3:1 на пенале, након 1:1 у регуларних 90 минута у пријатељској утакмици у Сингапуру.  Каквог је голмана довео Атлетико – Адан одбранио три пенала и сам дао један! Навијаче Арсенала одушевио 17-годишњи Смит Роу – већ је нови Де Брујне! На крају су ипак Мадриђани славили у пенал серији.

Фудбал 26.07.2018 | 17:45
Видео: Атлетико славио против Арсенала!
Јунак "јорганџија" био је резервни голман Антонио Адан који је пре неколико недеља стигао из Реал Бетиса.

Адан је одбранио три пенала фудбалерима Арсенала, Хенриху Мхитарјану, Џозефу Вилкоку и Едварду Нкетијаху, а онда сам реализовао одлучујући за победу Атлетика.

Неискусна постава Атлетика повела је против Арсенала голом Лусијана Вијета ударцем главом у финишу првог полувремена, да би на самом старту другог дела меча тинејџер Емил Смит-Роув сјајним ударцем поравнао за Арсенал који је играо у прилично јаком саставу са новим голманом Берндом Леном, Ектором Бељерином, Ароном Рамзијем, Александром Лаказетом и Пјер-Емериком Обамејангом у стартних 11.

С друге стране, Атлетику је недостајало неколико првотимаца који су због Светског првенства добили продужен одмор.

Оба тима ће одиграти још по један меч у Сингапуру, оба са Пари Сен Жерменом. Прво ће се Арсенал супротставити шампиону Француске у суботу, а потом ће "Свеци" играти са "Јорганџијама" у понедељак.



Гомила широј јавности непознатих имена. Једно се издвојило. Емил Смит Роу обележио је данашњи судар Арсенала и Атлетика на утакмици Интернационалног купа шампиона у Сингапуру, иако су Мадриђани на крају славили са 3:1 у пенал серији, пошто је Адан, овог лета плаћен Бетису свега 1.000.000 евра, одбранио три ударца Тобџијама и притом и сам са креча постигао последњи гол на мечу!

Да Јан Облак није број један, а да је тај статус заслужен показао је и данас скинувши два зицераАлександру Лаказету у првом полувремену, Адан би свакако већ сада био промовисан у Атлетикову јединицу. Али код Чола Симеонеа се зна: Облак је неприкосновен.

Адан дакле јесте био јунак меча одлученог у пенал серији, али са Арсеналовог становишта то и није најбитније. Ово су ипак ране фазе припрема, период када тренери највећих клубова још тестирају оне који су најдаљи од првог тима. Међутим, после ове данашње партије 17-годишњег офанзивног везног медији и јавност сасвим сигурно ће извршити притисак на Унаја Емерија да га задржи у ротацији.

Смит Роу је наиме био стрелац изједначујућег поготка у 47. минуте када је прво пролетео поред Томаса Партија и Антонија Моје, а затим се поред Монтера Рубија изборио за прилику за шут и фино пласирао лопту иза леђа Адана.

Одмах су наравно кренули текстови по острвским медијима. Сви са насловом: ко је Смит Роу, човек кога је Емери уврстио у стартну поставу против Атлетика. Па смо тако сазнали да је у Арсеналову омладинску школу стигао као деветогодишњак,  да је био члан У17 селекције Енглеске која је 2017. освојила титулу првака света, да је са 16 година дебитовао уа У23 тим Тобџија, те да је раније играо на крилу док га пред почетак прошле сезоне нису померили у центар терена. Био је Звезда тима која је играла финале омладинског купа.

“Кад се појавио на тренингу првог тима није изгледао као да ту не припада. То је знак некога ко заиста има шансу да направи не само каријеру, већ да игра за овај клуб, а то је врло тешко. Ни добри играчи нису успевали, али овај момак има нешто посебно у себи”, рекао је својевремено Џек Вилшер, још једно Арсеналово дете, од овог лета играч Вест Хема.

Навијачи су још после утакмице са петолигашем Борем Вудом почели да га пореде са Кевином Де Брујнеом. Сада ће само бити још гласнији, иако је утисак да је за Смит Роуа још рано. Али да има потенцијал – има.

Иначе, први гол за Атлетико постигао је Лусијано Вијето, мада ће му то тешко донети останак у Мадриду. Сјајно је реаговао на центаршут Анхела Корее, који је претходно промешао мозак Робу Холдингу.

АТЛЕТИКО МАДРИД – АРСЕНАЛ 1:1 (1:0)
/Вијето 41 – Смит Роу 47/

Стадион: Национални у Сингапуру
Судија: А’Кашах  (Синапур)

Атлетико (4-4-2): Облак (од 46’ Адан) – Хуанфран (од 74’ Карлос Муњоз), Моја (од 74’ Таћи Родригез), Монтеро Рубио (од 74’ Пуњал Родригез), Олабе (од 74’ Солано) – Кореа, Родри, Парти (од 74’ Каро), Хоакин Муњоз (од 64’ Пинћи) – Гамеиро (од 74’ Мољехо), Вијето (од 74’ Борха Гарсес);

Арсенал (4-2-3-1): Лено (од 46’ Чех) – Бељерин (од 63’ Мавропанос), Мустафи (од 63’ Чејмберс), Холдинг (од 63’ Папастатопулос), Колашинац – Ремзи (од 63’ Осеи Туту), Гендузи (од 74’ Вилок) – Нелсон (од 63’ Мхитарјан), Смит Роу (од 63’ Мејтленд Најлс), Обамејан (од 63’ Лукас Перез) – Лаказет (од 63’ Нкетија).

ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ КУП ШАМПИОНА:

Уторак:

Јувентус – Бајерн 2:0
Борусија Дортмунд – Бенфика 2:2, пеналима 3:4
Манчестер Сити – Ливерпул 1:2
Рома – Тотенхем 1:4
Милан – Манчестер јунајтед 1:1, пеналима 8:9
Атлетико Мадрид – Арсенал 1:1 (1:0)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар