Video: Atletiko slavio protiv Arsenala!

Ćolo ne zavisi od Oblaka – Adan briljirao protiv Arsenala! Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su londonski Arsenal 3:1 na penale, nakon 1:1 u regularnih 90 minuta u prijateljskoj utakmici u Singapuru.  Kakvog je golmana doveo Atletiko – Adan odbranio tri penala i sam dao jedan! Navijače Arsenala oduševio 17-godišnji Smit Rou – već je novi De Brujne! Na kraju su ipak Madriđani slavili u penal seriji.

Fudbal 26.07.2018 | 17:45
Video: Atletiko slavio protiv Arsenala!
Junak "jorgandžija" bio je rezervni golman Antonio Adan koji je pre nekoliko nedelja stigao iz Real Betisa.

Adan je odbranio tri penala fudbalerima Arsenala, Henrihu Mhitarjanu, Džozefu Vilkoku i Edvardu Nketijahu, a onda sam realizovao odlučujući za pobedu Atletika.

Neiskusna postava Atletika povela je protiv Arsenala golom Lusijana Vijeta udarcem glavom u finišu prvog poluvremena, da bi na samom startu drugog dela meča tinejdžer Emil Smit-Rouv sjajnim udarcem poravnao za Arsenal koji je igrao u prilično jakom sastavu sa novim golmanom Berndom Lenom, Ektorom Beljerinom, Aronom Ramzijem, Aleksandrom Lakazetom i Pjer-Emerikom Obamejangom u startnih 11.

S druge strane, Atletiku je nedostajalo nekoliko prvotimaca koji su zbog Svetskog prvenstva dobili produžen odmor.

Oba tima će odigrati još po jedan meč u Singapuru, oba sa Pari Sen Žermenom. Prvo će se Arsenal suprotstaviti šampionu Francuske u subotu, a potom će "Sveci" igrati sa "Jorgandžijama" u ponedeljak.



Gomila široj javnosti nepoznatih imena. Jedno se izdvojilo. Emil Smit Rou obeležio je današnji sudar Arsenala i Atletika na utakmici Internacionalnog kupa šampiona u Singapuru, iako su Madriđani na kraju slavili sa 3:1 u penal seriji, pošto je Adan, ovog leta plaćen Betisu svega 1.000.000 evra, odbranio tri udarca Tobdžijama i pritom i sam sa kreča postigao poslednji gol na meču!

Da Jan Oblak nije broj jedan, a da je taj status zaslužen pokazao je i danas skinuvši dva ziceraAleksandru Lakazetu u prvom poluvremenu, Adan bi svakako već sada bio promovisan u Atletikovu jedinicu. Ali kod Čola Simeonea se zna: Oblak je neprikosnoven.

Adan dakle jeste bio junak meča odlučenog u penal seriji, ali sa Arsenalovog stanovišta to i nije najbitnije. Ovo su ipak rane faze priprema, period kada treneri najvećih klubova još testiraju one koji su najdalji od prvog tima. Međutim, posle ove današnje partije 17-godišnjeg ofanzivnog veznog mediji i javnost sasvim sigurno će izvršiti pritisak na Unaja Emerija da ga zadrži u rotaciji.

Smit Rou je naime bio strelac izjednačujućeg pogotka u 47. minute kada je prvo proleteo pored Tomasa Partija i Antonija Moje, a zatim se pored Montera Rubija izborio za priliku za šut i fino plasirao loptu iza leđa Adana.

Odmah su naravno krenuli tekstovi po ostrvskim medijima. Svi sa naslovom: ko je Smit Rou, čovek koga je Emeri uvrstio u startnu postavu protiv Atletika. Pa smo tako saznali da je u Arsenalovu omladinsku školu stigao kao devetogodišnjak,  da je bio član U17 selekcije Engleske koja je 2017. osvojila titulu prvaka sveta, da je sa 16 godina debitovao ua U23 tim Tobdžija, te da je ranije igrao na krilu dok ga pred početak prošle sezone nisu pomerili u centar terena. Bio je Zvezda tima koja je igrala finale omladinskog kupa.

“Kad se pojavio na treningu prvog tima nije izgledao kao da tu ne pripada. To je znak nekoga ko zaista ima šansu da napravi ne samo karijeru, već da igra za ovaj klub, a to je vrlo teško. Ni dobri igrači nisu uspevali, ali ovaj momak ima nešto posebno u sebi”, rekao je svojevremeno Džek Vilšer, još jedno Arsenalovo dete, od ovog leta igrač Vest Hema.

Navijači su još posle utakmice sa petoligašem Borem Vudom počeli da ga porede sa Kevinom De Brujneom. Sada će samo biti još glasniji, iako je utisak da je za Smit Roua još rano. Ali da ima potencijal – ima.

Inače, prvi gol za Atletiko postigao je Lusijano Vijeto, mada će mu to teško doneti ostanak u Madridu. Sjajno je reagovao na centaršut Anhela Koree, koji je prethodno promešao mozak Robu Holdingu.

ATLETIKO MADRID – ARSENAL 1:1 (1:0)
/Vijeto 41 – Smit Rou 47/

Stadion: Nacionalni u Singapuru
Sudija: A’Kašah  (Sinapur)

Atletiko (4-4-2): Oblak (od 46’ Adan) – Huanfran (od 74’ Karlos Munjoz), Moja (od 74’ Taći Rodrigez), Montero Rubio (od 74’ Punjal Rodrigez), Olabe (od 74’ Solano) – Korea, Rodri, Parti (od 74’ Karo), Hoakin Munjoz (od 64’ Pinći) – Gameiro (od 74’ Moljeho), Vijeto (od 74’ Borha Garses);

Arsenal (4-2-3-1): Leno (od 46’ Čeh) – Beljerin (od 63’ Mavropanos), Mustafi (od 63’ Čejmbers), Holding (od 63’ Papastatopulos), Kolašinac – Remzi (od 63’ Osei Tutu), Genduzi (od 74’ Vilok) – Nelson (od 63’ Mhitarjan), Smit Rou (od 63’ Mejtlend Najls), Obamejan (od 63’ Lukas Perez) – Lakazet (od 63’ Nketija).

INTERNACIONALNI KUP ŠAMPIONA:

Utorak:

Juventus – Bajern 2:0
Borusija Dortmund – Benfika 2:2, penalima 3:4
Mančester Siti – Liverpul 1:2
Roma – Totenhem 1:4
Milan – Mančester junajted 1:1, penalima 8:9
Atletiko Madrid – Arsenal 1:1 (1:0)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar